06.10.2011

Atzīmējot Pasaules pasta dienu, Latvijas Pasts šā gada 10.oktobrī organizē jau trešo Latvijas postkroseru tikšanos. Projektā Postcrossing iesaistīties var ikviens interesents, kurš vēlas atrats iepriekš nezināmus vēstuļu draugus un veidot oriģinālu, no dažādām pasaules valstīm saņemtu pastkartīšu kolekciju. Paša Latvijas Pasta kolekcijā šobrīd ir jau vairāk nekā 50 unikālu pastkaršu, kas saņemtas nepilna gada laikā.

Trešā Latvijas postkroseru tikšanās, kas notiks tūlīt pēc Pasaules pasta dienas, ko tradicionāli visā pasaulē kopš 1969.gada atzīmē 9.oktobrī, notiks neformālā gaisotnē un būs orientēta uz šīs kustības pārstāvju dalīšanos pastkaršu sūtīšanas pieredzē. Arī šoreiz Latvijas Pasts sanākušajiem postkroseriem nodrošinās pastkartes un pastmarkas, lai ikvienam būtu iespēja nosūtīt savu vēstījumu kādam nezināmam vēstuļu draugam no citas valsts. Savukārt tiem, kuri vēl tikai plāno iesaistīties pasaulē populārajā projektā Postcrossing, būs iespēja reģistrēties projektā un nosūtīt savu pirmo pastkarti tieši no trešās postkroseru tikšanās vietas - omulīgās Rīgas kafejnīcas Tarte Cafe Take it easy, Ģertrūdes ielā 39.

Starptautiskajā postkrosinga projektā piedalās jau vairāk nekā 246 000 cilvēku no 198 pasaules valstīm, un tā dalībnieki kopā ir saņēmuši vairāk nekā 8,5 miljonus pastkaršu. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, turklāt viņu skaits nemitīgi pieaug un šobrīd sasniedz gandrīz 1800 cilvēku - tas nozīmē, ka Latvija ir 7.vietā pasaulē pēc postkroseru skaita uz katriem 100 000 iedzīvotāju. Kopš Latvijas Pasta organizētās iepriekšējās tikšanās šā gada maijā Latvijas postkroseru rindas ir papildinājuši aptuveni 300 jaunu pastkaršu sūtīšanas entuziastu. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši ap 39 500 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 33.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Postkrosings ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, jebkurš interesents gūst iespēju saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Nosūtot pastkarti, sūtītājs var būt pārliecināts, ka pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo citā pasaules malā.

Reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com un saņemot kāda nepazīstama adresāta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. Kad pastkarte nosūtīta, var sākt gaidīt savu pirmo pastkarti. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Ņemot vērā Latvijas Pasta darbības sfēru, uzņēmums nolēmis koordinēt un organizēt Latvijas postkroseru tikšanās pasākumus, kuros aktīvākie postkroseri dalās savā pastkaršu sūtīšanas un saņemšanas pieredzē. Kopš pirmās Latvijas Pasta organizētās postkroseru tikšanās 2010.gada nogalē postkrosinga dalībnieku skaits Latvijā pieaudzis par 800 aktīvistiem.

Latvijas Pasta pastkaršu kolekciju skatiet šeit: http://www.flickr.com/photos/48113023@N03/sets/72157626748114672/.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

E-pasts:
agija.terauda@pasts.lv
www.pasts.lv