03.10.2011

Šodien, 3.oktobrī, Merrild un Latvijas Sarkanais Krusts uzsāk gadskārtējo labdarības akciju MĒS JŪS ATCERAMIES. Akcijas iecere ir sniegt veciem vientuļiem cilvēkiem sirds siltumu un uzmanību. Labdarības akcija notiek jau trešo gadu, un šogad sadarbībā ar Latvijas Pastu akcijas rīkotāji aicina ne tikai atcerēties vecos cilvēkus, bet arī, nosūtot pastkarti, pateikt viņiem paldies.

Brīdis nedalītas uzmanības, sajūta, ka tevi novērtē un respektē tavu viedokli, ir ļoti svarīga ne tikai ikvienam no mums, bet jo īpaši tiem, kas mūža nogalē ir palikuši vieni. Tāpēc Latvijas Sarkanā Krusta darbinieki un brīvprātīgie šoruden atkal dosies apciemot vecos ļaudis, savukārt Merrild no katras Latvijā nopirktās Merrild kafijas pakas divas tasītes kafijas ziedos veciem un vientuļiem cilvēkiem.

"Ir divas grupas, kas ir saudzējamas un lolojamas. Tie ir bērni un veci cilvēki. Jāatceras, ka bērni mēs vairs nekad nebūsim - kāds jau mūs ir izlolojis, bet veci gan mēs būsim," daudznozīmīgi saka TV 3 zvaigzne Baiba Sipeniece-Gavare, kas atbalstīja šo akciju, dodoties apciemot rakstnieku Ēriku Hānbergu. "Hānberga personībai manā dzīvē ir būtiska vieta, un, lai arī viņš nav vientuļš, nekad nav par lieku pateikt labus vārdus cilvēkam, kurš ir tev ir nozīmīgs. Tāpēc es ļoti atbalstu šo ideju sniegt sirds siltumu un prieku vecajiem ļaudīm. " piebilst Baiba.

Akcija norisināsies no šā gada 3. oktobra līdz 1. decembrim. Kafiju vecajiem ļaudīm visā Latvijā nogādās Latvijas Sarkanā Krusta darbinieki. Akcijā var piedalīties ikviens Latvijas iedzīvotājs gan iegādājoties Merrild kafiju, gan apciemojot vientuļos, vecos kaimiņus vai paziņas, gan piedaloties fotokonkursā sociālajā tīklā www.draugiem.lv.

Kā norāda Merrild Kaffe pārstāvis Baltijā Dzintars Līcis: "Kad Merrild pirms trim gadiem uzsāka šo labdarības projektu, šķiet, mēs bijām pirmie, kuru mērķis bija dāvināt pozitīvas emocijas Latvijas vientuļajiem sirmgalvjiem. Tagad pat lielākie dienas laikraksti savās slejās tur rūpi par to, kā jūtas veci cilvēki. Un mēs esam priecīgi, ka vairs neesam vienīgie, kas atceras par senioriem."

"Cilvēcisko attiecību siltums nevis materiāla palīdzība ir tas, ko veco vientuļnieku mājās ienes Latvijas Sarkanā Krusta darbinieki un brīvprātīgie," atzīst Latvijas Sarkanā Krusta prezidents Valdis Nagobads. "Un tieši tas ir visvairāk vajadzīgs šiem cilvēkiem - sirds siltums un kopā būšanas prieks."

No 15. oktobra ikvienam tiek dāvāta iespēja akcijas laikā pateikt paldies un nosūtīt apmaksātu pastkarti kādam tuvam, sen nesatiktam vecam cilvēkiem, kurš ar savu dzīves pieredzi, padomu, mīlestību un atsaucību ir bagātinājis viņa dzīvi. Pastkartes būs iespējams saņemt Merrild kafijas tirdzniecības vietās vai Latvijas Sarkanā Krusta nodaļās visā Latvijā. Pastkartes adresātiem nogādās Latvijas Pasts.

"Pastnieks veco ļaužu mājās ir vienmēr gaidīts viesis, un bieži vien, jo īpaši laukos, viņš ir šo cilvēku vienīgā saikne ar ārpasauli - viņu tuvākais cilvēks, kurš uzklausa visas rūpes un raizes. Ideja - pateikt šiem cilvēkiem, ka viņi nav aizmirsti, nosūtot pastkarti, ir lieliska. Pastkarte būs ne tikai iemesls pastniekam apmeklēt sirmgalvi, bet droši var teikt, ka tā iepriecinās veco cilvēku. Iespējams, tā pat tiks novietota goda vietā, un cerams, ka, ikreiz, uz to paskatoties, sirmgalvja sejā parādīsies smaids," saka Latvijas Pasta valdes loceklis Andrejs Vīcups.

Pateikt paldies un nosūtīt tradicionālo pastkarti, iemetot to Latvijas Pasta pastkastē vai nododot pasta nodaļā, varēs līdz pat akcijas beigām. Pārliecināties par adreses pareizību sūtītājs var Latvijas Pasta vai akcijas mājas lapā. Savukārt mūsdienu tehnoloģiju cienītāji līdz 1.decembrim varēs pastkarti nosūtīt elektroniski, aizpildot to interneta vietnē www.merrildlabdariba.lv .

Bildes no labdarības akcijas Mēs Jūs atceramies atklāšanas pasākuma skatīt šeit: http://www.flickr.com/photos/48113023@N03/sets/72157627808089244/

Vairāk par akciju lasiet www.merrildlabdariba.lv

 

Papildu informācija:
Dita Kļaviņa-Lauberte

Tālr. 67201459; mob. tālr. 26332110

E-pasts :
dita.kļaviņa-lauberte@ka.lv