20.04.2010

Avio sūtījumu apmaiņa starp Latvijas Pastu un citu valstu pasta operatoriem vēl nav atsākta. Tomēr Latvijas Pasts kopīgi ar citu valstu pasta operatoriem rūpīgi vērtē situāciju un lemj par sūtījumu apmaiņas risinājumiem, ja gaisa telpa netiks atvērta tuvāko divu dienu laikā.

Piemēram, ar Polijas un Lietuvas pasta operatoriem ir panākts risinājums, ka starptautiskā pasta apmaiņa starp šiem pasta operatoriem notiks izmantojot sauszemes ceļus - šāds risinājums ļaus klientiem jau drīzumā saņemt aizkavētos sūtījumus. Arī sūtījumu apmaiņa starp Baltijas valstīm notiek regulāri, jo sūtījumi tiek pārvadāti pa sauszemi.

Laika posmā no 15.aprīļa pēcpusdienas līdz 19.aprīlim sūtījumu piegādi uz ārvalstīm nav veikuši 145 avioreisi ar kopējo sūtījumu svaru 3 000 kg.

Latvijas Pasts vēlas vērst klientu uzmanību uz to, ka sūtījumu piegādes laika nobīde iespējama arī pēc gaisa satiksmes atjaunošanas, tomēr Latvijas Pasts kopīgi ar citu valstu pasta operatoriem dara visu, lai rastu alternatīvus risinājumus un pēc iespējas ātrāk atjaunotu regulāru sūtījumu piegādi.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

 

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

E-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv