16.09.2010

Vakar, 15. septembrī, Latvijas Pasts informēts par izmestiem korespondences sūtījumiem Katlakalna apkaimē. Pārbaudot un izvērtējot saņemto informāciju, konstatēts ļaunprātīgs darba pienākumu pārkāpums, kā rezultātā Latvijas Pasts lietu nodos tiesībsargājošo institūciju rīcībā iespējamā kriminālprocesa izvērtēšanai.

Latvijas Pastsarī identificējis vainīgo darbinieku, kurš, pamatojoties uz jau iepriekš saņemtām klientu sūdzībām, no darba pienākumu izpildes atbrīvots šā gada 27.augustā. Darbinieks, kurš atbrīvots no ieņemamā amata, Latvijas Pastā strādājis nepilnu pusgadu.

Paralēli Latvijas Pasts veic iekšējo faktu pārbaudi, lai atbalstītu izmeklēšanas procesu. Plašāki publiski komentāri par lietas apstākļiem netiks sniegti, lai neietekmētu izmeklēšanas gaitu.

Latvijas Pastsatvainojas klientiem par sagādātajām neērtībām un identificējamos pasta sūtījumus nogādās adresātiem. Atrastie sūtījumi adresēti šaurai Katlakalna iedzīvotāju daļai (viena pastnieka apkalpes teritorijas ietvaros) un klientiem nav pamata uztraukumam par masveida sūtījumu nepiegādi.

Jautājumu gadījumā par Latvijas Pasta sniegtajiem pakalpojumiem klienti aicināti zvanīt pa informatīvo tālruni 67008001.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku. .........

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv