30.11.2010

Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisija 29.novembrī apstiprināja Latvijas Pasta izstrādātos iekšzemes pasta paku tarifus, kas stāsies spēkā 2011.gada 1.janvārī. Iekšzemes pasta paku tarifi pēdējo reizi pārskatīti pirms pieciem gadiem un nesedz reālās paku piegādes izmaksas.

Noteikt jaunus iekšzemes paku tarifus bija nepieciešams, lai nodrošinātu pakalpojuma rentabilitāti. Pašreiz spēkā esošie iekšzemes pasta paku tarifi nav mainīti kopš 2005.gada. Atbilstoši iekšzemes pasta paku sūtījumu statistikas analīzei, sūtījumu tarifu maiņa ietekmē apmēram 1% no visiem Latvijas iedzīvotājiem. Savukārt, izvērtējot klientu apmierinātības pētījuma rezultātus, galvenie iekšzemes pasta paku pārsūtīšanas pakalpojuma lietotāji ir pašnodarbinātas personas ar vidējiem vai augstiem ienākumiem.

Latvijas Pastsjoprojām nodrošinās zemākos pakalpojuma tarifus iekšzemes paku sūtījumu tirgus segmentā. Latvijas Pasta iekšzemes paku pakalpojumam noteikts vienots tarifs, kas neatkarīgi no piegādes vietas pieaug atbilstoši sūtījuma svaram.

Tarifi ir izstrādāti saskaņā ar Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes 2009.gada 17.septembra lēmumu Nr.1/4 "Universālā pasta pakalpojuma tarifu aprēķināšanas metodika" un 2000.gada 19.oktobra likumu "Par sabiedrisko pakalpojumu regulatoriem".

Ar jaunajiem iekšzemes paku tarifiem iespējams iepazīties Latvijas Pasta mājas lapā www.pasts.lv.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses abonēšanas un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv