15.12.2010

Vēl tikai šodien ikvienam ir iespēja abonēt savus iemīļotos preses izdevumus visam 2011.gadam, piedalīties izlozē un laimēt aizraujošu ceļojumu divām personām uz Kubu.

Noformējot abonementa pieteikumu vismaz vienam preses izdevumam uz vismaz vienu mēnesi līdz 15.decembrim, ikvienam ir iespēja laimēt ceļojumu divām personām uz Kubu, GPS ierīci vai dāvanu karti fotogrāfijām. Latvijas Pasts atgādina, ka preses abonēšanas dāvanu karte vai izdevuma abonements var būt arī pati labākā un vērtīgākā Ziemassvētkos pasniegtā dāvana.

Šobrīd Latvijas Pastā nākamajam gadam noformēti 257 356 preses izdevumu abonementi, kas ir līdzvērtīgi pērnajā gadā tādā pašā periodā noformēto abonementu skaitam. Stabilais rādītājs liecina, ka iedzīvotāju paradumi nemainās - cilvēki, kuri ieraduši preses izdevumus regulāri saņemt savās pastkastītēs, arī nākamajā gadā neuztrauksies par nepieciešamību atcerēties, ka iecienītie preses izdevumi jāiegādājas iecienītos izdevumus preses tirdzniecības vietās.

Laikrakstu TOP5 uz 14.decembri ir Latvijas Avīze + Mājas Viesis, Latvijas Avīze, Rēzeknes Vēstis, Babītes Ziņas un Liesma. Populārāko žurnālu topā izmaiņu nav - abonētākie ir Ieva, Ievas Stāsti,Ievas Virtuve, Ievas Māja un Ievas Veselība. Laikrakstu un žurnālu abonēšana ir līdzvērtīga - laikrakstiem noformēti 45%, bet žurnāliem 55% abonementu.

Iedzīvotāji joprojām izvēlas garākus abonēšanas periodus, tomēr aktuālāki kļūst arī īsāki periodi - 61% abonementu noformēti 10 - 12 mēnešiem. Pusgadam līdz 9 mēnešiem abonējuši 14%, 4 - 5 mēnešiem - 2% un 1 - 3 mēnešiem - 23% abonentu. Abonējot ilgākam periodam, iespējams ietaupīt gan abonēšanas maksu, gan abonēšanai patērēto laiku.

Ierasti populārākais abonēšanas veids ir preses izdevumu noformēšana pasta nodaļās un pie pastnieka - izmantojot šos kanālus, noformēti 66% abonementu. Izmantojot e-abonēšanas un informatīvā tālruņa iespējas, noformēti 24%. Redakciju iesūtītie dati liecina, ka tajās noformēti 10% abonementu.

Aktīvāki abonētāji ir fiziskas personas, tikai 10% no noformētajiem abonementiem ir juridisku personu pieteikumi. Lielākā abonēšanas aktivitāte vērojama lauku reģionos, kur noformēti 68% no visiem abonementiem.

Abonēšanas kampaņa 2011.gadam turpināsies vēl 11 dienas. Līdz 25.decembrim noformēt abonementus iespējams Latvijas Pasta mājas lapāwww.abone.pasts.lv, modernizētajās pasta nodaļās visā Latvijā, līdz 20.decembrim - pārējās pasta nodaļās, pie pastnieka un zvanot pa informatīvo tālruni 67008001.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Latvijas Pasta pamatfunkcijas ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

Sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv