06.05.2011

Satiksmes ministrs kļūst par postkroseri; pirmo pastkarti nosūta uz Nīderlandi

Satiksmes ministrs Uldis Augulis vakar, 2011.gada 5.maijā, atsaucās Latvijas Pasta aicinājumam iepazīt pasauli ar pastkaršu sūtīšanas starpniecību un kļuva par starptautiskās postkrosinga kustības dalībnieku. Pirmo pastkarti ministrs nosūtīja uz Nīderlandi, jo, reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com, U.Augulis automātiski saņēma vēstuļu drauga adresi šajā valstī. Tas nozīmē, ka konkrētais Nīderlandes adresāts saņems pavasarīgu pastkarti ar sveicieniem no Latvijas un mūsu valsts satiksmes ministra.

Satiksmes ministrs, uzrunājot postkroseru tikšanās dalībniekus, atzina, ka kļūt par postkroseri ir interesanti un neparasti, jo šis process notiek, izmantojot internetu, bet galarezultātā saņemot tradicionālo un gadsimtiem zināmo pastkarti. "Postkrosings ir kā simbols pasta, tostarp Latvijas Pasta, darbībai mūsdienu apstākļos," uzsvēra U.Augulis.

Pasākuma video iespējams aplūkot šeit: http://www.youtube.com/watch?v=ZUs86ZosRIk.

Foto no pasākuma skatīt šeit.

Starptautiskajā postkrosinga projektā piedalās vairāk nekā 220 000 cilvēku no 203 pasaules valstīm, un tā dalībnieki kopā ir saņēmuši vairāk nekā 7 miljonus pastkaršu. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, turklāt viņu skaits nemitīgi pieaug un šobrīd sasniedz gandrīz 1500 cilvēku - tas nozīmē, ka Latvija ir 7.vietā pasaulē pēc postkroseru skaita uz katriem 100 000 iedzīvotāju. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši ap 29 000 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 34.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Postkrosings ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, jebkurš interesents gūst iespēju saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Nosūtot pastkarti, sūtītājs var būt pārliecināts, ka pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo citā pasaules malā.

Reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com un saņemot kāda nepazīstama adresāta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. Kad pastkarte nosūtīta, var sākt gaidīt savu pirmo pastkarti. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Kopš pirmās Latvijas Pasta organizētās postkroseru tikšanās 2010.gada nogalē postkrosinga dalībnieku skaits Latvijā pieaudzis par 500 aktīvistiem.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Gundega Vārpa,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: + 371 67608505

e-pasts: gundega.varpa@pasts.lv

www.pasts.lv