03.01.2011

Līdz ar 3.janvāri - pirmo šā gada darbadienu - Latvijas Pasts ir uzsācis abonēto preses izdevumu piegādi. Šā brīža piegādes problēmas joprojām ir nepateicīgie laika apstākļi, lielais sniega daudzums un elektrības traucējumi, kas apgrūtina un var kavēt abonētās preses piegādi visā Latvijā.

Abonēšanas kampaņa 2011.gadam ir noslēgusies ar 449 630 noformētiem preses izdevumu abonementiem, kas ir par 8,2% mazāk nekā pērn. Abonēšanas kampaņas rezultāti ir labāki nekā sākotnēji cerēts un liecina par stabiliem iedzīvotāju paradumiem.

Izvērtējot līdzšinējo situāciju, būtiskas izmaiņas salīdzinājumā ar decembra preses izdevumu piegādi janvāra pirmajā darbadienā nav konstatētas, un preses piegāde norit tāpat kā jebkura mēneša pirmajos datumos, kad, uzsākot piegādes jaunajiem abonentiem, pasta nodaļas pārplāno darba uzdevumus un iepazīst jaunos piegādes maršrutus. Tomēr iedzīvotājiem jāņem vērā, ka lielā sniega un elektrības traucējumu dēļ pastnieku darbs visā Latvijā ir apgrūtināts un līdz ar to pasta sūtījumu un abonētās preses piegāde var kavēties.

Janvārī abonētos preses izdevumus nesaņems tie abonenti, kas, veicot abonēšanu internetā vai pa tālruni, rēķinus apmaksājuši jau pēc rēķinā noteiktā apmaksas termiņa. Šādos gadījumos klientam tiek atgriezta nauda par abonētajiem izdevumiem un klients, noformējot un savlaicīgi apmaksājot jaunu abonēšanas pieteikumu, izdevumus varēs saņemt, sākot ar februāri.

Ir iespējamas situācijas, kad klienti gada sākumā saņem divus viena preses izdevuma eksemplārus. Tas ir iespējams, ja klients pats ir abonējis preses izdevumu Latvijas Pastā un arī izdevniecība, rūpējoties par savu abonentu saglabāšanu, uz īsu laiku ir noformējusi izdevuma piegādi klientam, kas bijis šī izdevuma abonents iepriekšējos gados. Ja abonents turpmāk negribēs saņemt divus preses izdevuma eksemplārus, tad viņam ir jāsazinās ar attiecīgo izdevniecību un jānorāda, ka turpmāk vēlas saņemt tikai vienu izdevuma eksemplāru.

Latvijas Pastsaicina visus iedzīvotājus un juridiskās personas, kas janvārī nesaņem abonētos preses izdevumus, sazināties ar Latvijas Pastu pa informatīvo tālruni 67008001.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv