26.08.2010

Izveidotā sadarbība ir unikāla, jo pirmo reizi Latvijas Pasts slēdz līgumu ar pašvaldību - novada dome savas kases funkcijas (nodokļu, nodevu, maksājumu iekasēšanu, pabalstu izmaksu u.c.) nodod vietējās pasta nodaļas pārraudzībā. Latvijas Pasts jauno sadarbības modeli uzskata par veiksmīgu un nākotnē plāno attīstīt to arī sadarbībā ar citām pašvaldībām.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aivars Veiss uzsver: "Jaunā sadarbības forma ir nozīmīga visām iesaistītajām pusēm - Latvijas Pasts paplašinās klientiem piedāvāto pakalpojumu klāstu, novada domei būs iespēja ekonomēt līdzekļus, savukārt klienti turpmāk visus maksājumus ērti varēs veikt vienuviet. Attīstot šādu sadarbības modeli, Carnikavā tiek izveidota vienota klientu apkalpošanas infrastruktūra pasta un norēķinu pakalpojumiem."

Carnikavas novada domes priekšsēdētāja Daiga Jurēvica norāda: "Latvijas Pasta un novada domes sadarbības rezultātā uzlabosies iedzīvotājiem sniegto pakalpojumu kvalitāte un līdz ar to novada iedzīvotājiem maksājumu veikšana būs ērta un vienkārša."

Carnikavas novada domes kases funkciju nodošana Latvijas Pastam sniegs būtiskus ieguvumus arī pašvaldības iedzīvotājiem. Turpmāk maksājumus, kas jau ierasti tika apmaksāti novada domes kasē, bez papildu pakalpojuma maksas varēs apmaksāt Carnikavas pasta nodaļā paralēli izvēloties arī citus pasta pakalpojumus. Iedzīvotāju ieguvums ir Carnikavas pasta nodaļas darba laiks, jo tagad maksājumus būs iespējams veikt arī sestdienās. Turklāt no 1.septembra Latvijas Pasts plāno pagarināt pasta nodaļas darba laiku, lai klienti ērti pasta pakalpojumus varētu izmantot arī pēcpusdienā un pēc darba.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta nodaļas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir pasta un filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumu sniegšana. Latvijas Pastam pieder trīs meitas uzņēmumi - SIA Mailmaster, AS IT Latvija un AS Latvijas Pasta nodaļu tīkls. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv

 

Sollija Lipore,

Carnikavas novada domes

Preses sekretāre

Tālr.: + 371 67992812

e-pasts: sollija.lipore@carnikava.lv

www.carnikava.lv