18.07.2011

Trešdien, 2011.gada 20.jūlijā, Latvijas Pasts organizē simbolisku pirmās dienas zīmogošanu starptautiskā populārās mūzikas jauno izpildītāju konkursa Jaunais vilnis personalizētajām pastmarkām. Kopumā Latvijas Pasts izgatavojis gandrīz 400 personalizēto pastmarku 16 konkursantiem no 14 dažādām valstīm, kā arī ar konkursa simboliku. Pastmarku prezentācijas pasākums notiks Jūrmalas viesnīcā Pegaza pils plkst.15, un tajā piedalīsies visi konkursa dalībnieki.

Katra personalizētā Jaunā viļņa pastmarka attēlo vienu konkrēto konkursa dalībnieku, bet kopējā paša kokursa pastmarka - Jaunā viļņa stilizētu logo bareljefā, ko veidojuši iepriekšējā konkursa dalībnieki 2010.gadā. Personalizētā pastmarka ir unikāla un vērtīga dāvana, piemiņas lieta, kas izgatavota speciāli konkrētajam pasākumam un tā dalībniekiem, bet vienlaikus arī pasta vērtszīme, kuru var izmantot pasta sūtījumu apmaksai. Vienas personalizētās pastmarkas nominālvērtība ir 0,60 latu, un tā atbilst vēstules nosūtīšanai uz jebkuru pasaules valsti. Vienas personalizētās pastmarkas tirāža ir 20 eksemplāru. Personalizētās pastmarkas Jaunā viļņa dalībniekiem Latvijas Pasts izdod jau otro gadu pēc kārtas.

Šogad konkursā piedalās 16 dalībnieku, pārstāvot Latviju, Armēniju, ASV, Baltkrieviju, Brazīliju, Kazahstānu, Kirgizstānu, Krieviju, Lietuvu, Poliju, Somiju, Togo, Ukrainu, Uzbekistānu. Jaunaisvilnis šogad notiek desmito reizi.

Jaunā viļņa personalizētās pastmarkas attēlu ar 2010.gada dalībnieku veidoto bareljefu skatīt šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Gundega Vārpa,

VAS Latvijas Pasts

Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja

Tālr.: +371 67608505

E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv

www.pasts.lv