27.01.2011

Kopš pērnā gada 29.decembra Latvijas Pasta vadītājs un valdes priekšsēdētājs ir Aigars Vītols. Satiksmes ministrija, līdz ar A.Vītola iecelšanu amatā, Latvijas Pasta valdes locekļu pienākumu izpildi uzticējusi arī Andrejam Vīcupam. Valdes locekles amatā darbu turpina Ilze Aleksandroviča.

Latvijas Pastajaunais vadītājs Aigars Vītols par galvenajām uzņēmuma prioritātēm noteicis uz klientu orientētu darbību, pakalpojumu un apkalpošanas kvalitātes pilnveidi un uzņēmuma darbības efektivitātes paaugstināšanu.

A.Vītols norāda: "Galvenā prioritāte, uz ko vērsīsim uzņēmuma darbību, ir klients. Mūsu uzdevums ir strādāt ar daudz plašāku redzējumu, pasta tirgū būt aktīvākam, agresīvākam spēlētājam un klientiem piedāvāt jaunus risinājumus. Otra prioritāte ir mūsu pakalpojumu kvalitāte - no tās atkarīga Latvijas Pasta tālākā pastāvēšana. Paaugstinoties pasta komersantu skaitam, arī klientam ir plašākas izvēles iespējas, tāpēc mēs vēlamies sniegt Latvijas tirgū kvalitatīvāko pakalpojumu par pieejamu cenu. Un trešā prioritāte ir visu sniegto pakalpojumu efektivitāte. Līdz 2013.gadam Latvijas Pasta tīklam un kanāliem ir jābūt tik efektīvi attīstītiem, lai konkurentiem izdevīgāk būtu sadarboties un pirkt pakalpojumus no mums, nevis būvēt neatkarīgu tīklu."

Valdes priekšsēdētājs norāda, ka šā brīža Latvijas Pasta darbību un attīstību ietekmē divi būtiski nosacījumi - pasta tirgus liberalizācija 2013.gadā un uzņēmuma finanšu situācija. Šo nosacījumu dēļ pašlaik nav iespējams plānot finansiāli ietilpīgas investīcijas un Latvijas Pastam ir jādomā par sniegto pakalpojumu kvalitātes uzlabošanu un savā attīstībā maksimāli jāizmanto iekšējie resursi.

VAS Latvijas Pasts valdes locekļu līdzšinējā darba pieredze un izglītība

Aigars Vītolsgandrīz desmit gadus bijis Latvijas Pasta Tehniskās vadības departamenta direktors, iepriekš strādājis arī citos ar pasta jomu saistītos uzņēmumos. Pēdējos divus gadus bijis valdes loceklis komercdarbības konsultāciju firmā SIA Buprocon, strādājis ar biznesa projektu un stratēģisko vadību, uzņēmumu reorganizācijas un restrukturizācijas, un funkcionālo auditu vadību. Rīgas Starptautiskajā ekonomikas un biznesa administrācijas augstskolā ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmējdarbības vadībā.

Andrejs Vīcupsno 2003. gada strādājis AS Parex banka dažādos vadošos amatos, iepriekš bijis arī SIA Domeniks izpilddirektors. Izglītība - maģistra grāds sabiedrības vadībā (Latvijas Universitātes Ekonomikas un vadības fakultāte).

Ilze Aleksandrovičapilda arī Satiksmes ministrijas Investīciju departamenta direktores pienākumus. Izglītību ieguvusi Rīgas Juridiskajā augstskolā un Konkordijas starptautiskajā universitātē Igaunijā; strādājusi Finanšu ministrijā, Centrālajā finanšu un līgumu aģentūrā u.c.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pastsnodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts:agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv