05.04.2011

Tuvojas Lieldienas un Latvijas Pasts aicina šajos svētkos atcerēties arī sev tuvos cilvēkus, nosūtot pa pastu košu un pavasarīgu sveicienu pilnu apsveikumu. Pasta nodaļās iespējams iegādāties tematiskas apsveikumu kartītes, pastkartes, krāsainas aploksnes un košas pastmarkas.

Ikdienas steigā nereti piemirstam veltīt savai ģimenei, draugiem un paziņām labu vārdu un smaidu, arī svētku reizēs ne vienmēr izdodas klātienē apciemot savus tuviniekus. Tāpēc Latvijas Pasts šajos svētkos aicina savus vistuvākos cilvēkus Latvijā un ārvalstīs sveikt ar vienkāršu, bet sirsnīgu apsveikumu vēstules vai pastkartes formā. Ar roku rakstīts apsveikums ir neaizstājama vērtība, kas saņēmēja sirdi sildīs vēl ilgi.

Latvijas Pasts atgādina, ka vienkāršas pastkartes pārsūtīšanas maksa pa Latviju ir Ls 0,33, vēstules - Ls 0,35. Sūtot pastkarti uz kādu no Eiropas valstīm, uz tās jālīmē pastmarka ar nominālu Ls 0,45, sūtot vēstuli - Ls 0,55. Savukārt Ls 0,50 maksās pastkartes nosūtīšana un kādu no pārējām pasaules valstīm, bet Ls 0,60 - vēstules nosūtīšana.

Plašais apsveikumu kartīšu un pastkaršu klāsts pasta nodaļās būs piemērots ikviena gaumei un maciņam - apsveikumu cena no 10 līdz 60 santīmiem. Iespējams iegādāties arī ar roku darinātas apsveikumu kartītes, kuru cena ir Ls 1,70. Tāpat pasta nodaļu piedāvājumā ir krāsainas aploksnes un košas pastmarkas, piemēram, martā izdotā Roze no pastmarku ziedu sērijas vai šā gada simbols un Lieldienu vēstnesis Trusis no pastmarku sērijas Mājdzīvnieki.

Ja apsveikumu kartītei klients vēlas pievienot kādu svētku kārumu vai dāvanu, Latvijas Pasta darbinieki palīdzēs noformēt un nosūtīt sīkpaku vai paku. Tomēr, pirms iegādāts sūtījuma saturs, uzņēmums lūdz klientus pārliecināties, vai uz konkrēto galamērķi iespējams nosūtīt izvēlētos priekšmetus. Ar katras valsts noteiktajiem sūtījumu aizliegumiem klients var iepazīties Starptautisko pasta sūtījumu pieņemšanas rokasgrāmatā, kas pieejama visās pasta nodaļās vai apmeklējot Latvijas Pasta mājas lapu.

Ņemot vērā, ka pirmssvētku laikā sūtījumu apjoms pieaug, Latvijas Pasts aicina iedzīvotājus nekavēties ar apsveikumu izsūtīšanu. Ja Latvijā prioritāru vēstuli adresāts saņems jau nākamajā darba dienā, tad apsveikums uz kādu no Eiropas valstīm ceļos 5 - 7 dienas, bet attālākās valstis un teritorijas tas var sasniegt pat 14 dienas no nosūtīšanas brīža.

Ja tomēr klients aizmirst savlaicīgi nosūtīt apsveikumus, aicinām iekšzemes pastkartes un vēstules noformēt  kā prioritārus sūtījumus. Latvijas Pasts šos sūtījumus adresātam piegādās jau nākamajā darba dienā.

Latvijas Pasts vēl uzmundrinoši zaļu svētku gaidīšanas laiku un pilnu pasta kastīti saulainu apsveikumu!

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv