16.02.2011

Šodien, 16.februārī, vairākās Latvijas Pasta nodaļās un piegādes punktos viesojās skolēni, lai dienas gaitā iepazītos ar pasta nozares specifiku un darba pienākumiem. Ēnu dienā Latvijas Pastā viesojās astoņi skolēni no dažādām Latvijas skolām.

Skolēni šodien viesojās Dobeles, Zilupes, Smiltenes un Liepājas pasta nodaļās, bet vēl divus skolēnus rīt, 17.februārī, ciemos gaidīs Lejasciema pasta nodaļa.

Personāla direktore Eva Selga stāsta: "Mums ir liels prieks, ka skolēni arī šogad ir izvēlējušies Latvijas Pastu kā uzņēmumu, kurā gūt praktiskās iemaņas un pilnveidot zināšanas par iespējamo nākotnes profesiju. Pozitīvi vērtējams tas, ka jaunieši šobrīd dod priekšroku ne tikai augstākās vadības amatiem, bet arī tādiem amatiem kā pasta operators un pastnieks. Ir svarīgi jauniešos veidot izpratni par šīm nozīmīgajām un atbildīgajām profesijām, lai arī nākotnē Latvijas Pasts iegūtu profesionālus un kompetentus darbiniekus."

Dienas laikā pieredzētais un apgūtais jauniešos raisa pozitīvu interesi un skolēni atzīst, ka nākotnē viņi varētu apsvērt iespēju pretendētu uz kādu no Latvijas Pasta piedāvātajiem amatiem.

Nils Riekstiņš, Dobeles Valsts ģimnāzijas 11.klases skolnieks: "Ēnu dienās piedalos jau otro gadu un uzskatu, ka šis projekts ir lielisks veids kā izzināt dažādas profesijas. Šodien novērotais liecina, ka pasta operatora darbs ir atbildīgs, grūts un nepieļauj kļūdīšanos. Tāpat operatoram jābūt komunikablam, jo saskarsme ar klientiem ir nepārtraukta. Tieši saskarsmes aspekts man liek šaubīties, tomēr iespējams mana nākotnes profesija varētu saistīties arī ar Latvijas Pastu."

Vairāki jaunieši atzīst, ka arī nākamajā gadā vēlas turpināt ēnoties Latvijas Pastā, lai iegūtu vēl plašāku redzējumu un zināšanas par pasta procesiem.

Liepājas Valsts 1.ģimnāzijas 9.klases skolniece Pegija Baranovska apstiprina: "Labprāt arī nākamajā gadā ēnotos Latvijas Pastā, bet mani noteikti interesētu citas struktūrvienības. Būtu interesanti uzzināt, kā pasta šķirošana notiek centrālajā šķirošanas cehā; labprāt dotos līdzi pastniekam piegādē."

Latvijas Pasts saka paldies visiem jauniešiem, kuri viesojās uzņēmumā, un vēl labas sekmes mācībās, uzcītību, mērķtiecību un uzdrīkstēšanos savu profesionālo sapņu realizēšanā!

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv