09.03.2011

Amatas novada Ģikšos pasta pakalpojumus VAS Latvijas Pasts vārdā sācis sniegt uzņēmuma sadarbības partneris - lielākais pašmāju degvielas tirgotājs AS Virši-A savā degvielas uzpildes stacijā Ģikši, kas vienlaicīgi ir arī Latvijas Pasta pasta pakalpojumu sniegšanas vieta. Ieguvēji šādas sadarbības rezultātā ir vietējie iedzīvotāji, kas tagad pasta pakalpojumus var izmantot septiņas dienas nedēļā no agra rīta līdz pat vakaram.

Virši-A degvielas uzpildes stacijā Ģikšos vienlaikus ar degvielas, pārtikas produktu, sadzīves un autopreču tirdzniecību klientiem papildu tiek sniegti tādi pakalpojumi kā iekšzemes un pārrobežu vēstuļu korespondences, pasta paku pieņemšana, izsniegšana, preses abonēšanas pakalpojumu noformēšana, pārtraukšana un pāradresācija, ar pasta pakalpojumiem saistīto preču mazumtirdzniecība.

Lielākā pašmāju degvielas tirgotāja Virši-A valdes priekšsēdētājs Jānis Riekstiņš pauž gandarījumu par iespēju sniegt pasta pakalpojumus savas degvielas uzpildes stacijas reģiona iedzīvotājiem: "Pašlaik Virši-A ir 33 degvielas uzpildes stacijas visā Latvijā, vairākas no tām atrodas lauku reģionos, kur mūsu degvielas uzpildes staciju veikali nereti arī ir vienīgās tirdzniecības vietas. Tādēļ vietējiem iedzīvotājiem ceļš pie mums jau ir labi pazīstams, turklāt mūsu veikalam ir klientiem ļoti izdevīgi darba laiki, līdz ar to pasta pakalpojumi ir pieejami visās dienās, arī sestdienās un svētdienās, no plkst. 7:00 līdz 21:00. Uzskatām, ka vietējie iedzīvotāji no šīm pārmaiņām būs tikai ieguvēji."

Latvijas Pasts iedzīvotājiem nemainīgi nodrošinās pasta sūtījumu un pensiju piegādi, kā arī maksājumu un finanšu starpniecības pakalpojumu sniegšanu. Komunālo maksājumu rēķinus iedzīvotāji, kā ierasts, var apmaksāt jebkurā valsts Latvijas Pasta nodaļā vai pie sava pastnieka. Lai vienotos par rēķinu apmaksu pie sava pastnieka, Ģikšu iedzīvotāji aicināti sazināties ar piegādes punktu Cēsis-1 pa tālruni 64107985. Sazinoties ar piegādes punktu, klientam jāpiesaka pakalpojumi, kurus vēlas saņemt, un pastnieks ieradīsies pie klienta dzīvesvietā, lai tos nodrošinātu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu nodrošināšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

Par AS Virši

Virši-A Latvijas degvielas tirgū darbojas kopš 1995. gada. Šo gadu laikā uzņēmums ir kļuvis par vienīgo pašmāju kompāniju, kas attīstījusi tīklu ar 33 degvielas uzpildes stacijām, un stabili saglabā ceturtā lielākā degvielas tirgotāja pozīcijas. Virši-A katru gadu investē izaugsmē un attīstībā, paplašinot tīklu, uzlabojot preču un piedāvāto pakalpojumu klāstu. Virši-A darbības virzieni ir degvielas vairumtirdzniecība un mazumtirdzniecība, kā arī apkures degvielas un autogāzes pārdošana. Vairāk par uzņēmumu mājas lapā www.virsia.lv.

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv