14.03.2011

Rūpējoties par piedāvātā servisa attīstību un klientu ērtībām, Latvijas Pasts ir ievērojami samazinājis cenu pakalpojumam Piegāde samaksāta. Kopš šā gada marta par sūtījumu saņemšanu klienta dzīvesvietā vai birojā ir jāmaksā mazāk nekā puse no iepriekšējās cenas.

Ņemot vērā, ka pakalpojums Piegāde samaksāta līdz šim bijis klientu vidū pieprasīts, taču cenas dēļ ne visiem pieejams, Latvijas Pasts jau martā sācis šo pakalpojumu piedāvāt par būtiski izdevīgāku maksu - Ls 2,00 (iepriekš Ls 3,72).

Tādējādi tiek attīstīts Latvijas Pasta klientu serviss, paaugstinot piedāvāto ērtību līmeni un nodrošinot plašāku pakalpojumu klāstu. Tarifa samazinājuma rezultātā iedzīvotājiem daudz ērtāk un izdevīgāk ir izvēlēties pakalpojumu Piegāde samaksāta un saņemt sūtījumu tieši savā dzīvesvietā nekā tērēt laiku un līdzekļus, lai dotos to saņemt pasta nodaļā. Tāpat pakalpojums Piegāde samaksāta piemērots arī uzņēmumiem, kuriem svarīga laika ekonomija, jo tagad tieši pastnieks gaidītos dokumentus vai citus sūtījumus piegādās klienta birojā, turklāt par optimālu samaksu.

Pakalpojumu Piegāde samaksāta var pieteikt kā sūtījuma nosūtītājs, tā adresāts. Sūtītājs pakalpojumu var pieteikt sūtījuma nodošanas brīdī pasta nodaļā, savukārt adresāts pakalpojumu var pieteikt gan pasta nodaļā, gan pa tālruni, zvanot uz Aicinājumā norādīto pasta nodaļu.

Sūtītājs var pieteikt pakalpojumu Piegāde samaksāta, nosūtot:

· iekšzemes vienkāršas un apdrošinātas pasta pakas;

· iekšzemes apdrošinātas vēstules;

· iekšzemes ierakstītas un apdrošinātas sīkpakas.

Savukārt saņēmējs var pieteikt pakalpojumu Piegāde samaksāta:

· iekšzemes un pārrobežu vienkāršām un apdrošinātām pakām;

· iekšzemes un pārrobežu apdrošinātām vēstulēm;

· iekšzemes un pārrobežu ierakstītām sīkpakām;

· iekšzemes apdrošinātām sīkpakām.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv