09.05.2011

Latvijas Pasta Eksprespastam, kas nodrošina ātrus un drošus kurjerpasta pakalpojumus visā pasaulē, piešķirta Pasaules Pasta savienības Eksprespasta servisa kooperatīva sudraba līmeņa kvalitātes balva par sūtījumu nodrošināšanu starptautiskajiem partneriem. Balvas svinīga pasniegšana paredzēta Eksprespasta servisa kooperatīva ģenerālās asamblejas laikā 10. un 11.maijā Šveices pilsētā Bernē.

Eksprespastam balva piešķirta, ņemot vērā augstos servisa un kvalitātes kritērijus, ko uzņēmums izpildījis 2010.gadā atbilstoši straptautiskā Ekpsrespasta servisa kooperatīva izvirzītajiem standartiem. Šie kritēriji ietver starptautisko sūtījumu savlaicīgu piegādi, sūtījumu atrašanās vietas kontroli un uzskaiti, nepieciešamās informācijas sniegšanu par sūtījumu piegādi un klientu servisu.

"Eksprespasts strādā asas konkurences apstākļos, konkurējot ar pasaules kurjerpasta milžiem, tāpēc šī balva ir būtisks apliecinājums mūsu konkurētspējai globālā mērogā," uzsver Latvijas Pasta Eksprespasta departamenta direktors Mārcis Vilcāns. Turklāt atsevišķos segmentos Eksprespasts piedāvā starp līdzīgiem pakalpojumu sniedzējiem efektīvāko servisu. Eksprespasts spēj nodrošināt agrākus piegādes termiņus Latvijas reģionu pilsētās un veic naudas iekasēšanu sūtītāja vārdā, piegādājot sūtījumus adresātam. Savukārt Eksprespasta klientu informācijas sistēma ļauj sūtītājam ērtā veidā noformēt nepieciešamos pavaddokumentus, veidot sūtījumu arhīvus un izsekot savu sūtījumu atrašanās vietu.

Latvijas Pasta Eksprespasta sniegto pakalpojumu apjoms stabili pieaug, un tā Lavijas tirgus daļa veido aptuveni 30%. Izmantojot Latvijas Pasta un sadarbības partneru plašo piegādes tīklu, Eksprespasts sūtījumus ātri un droši var nogādāt vistālākajos pasaules punktos. Patlaban Eksprespasts aktīvi attīsta BalticExpress servisu, kas nodrošina sūtijumu piegādi visā Baltijā. Ir būtiski uzlabots arī sūtījumu piegādes ātrums uz Lietuvu un Igauniju, nodrošinot nākamās dienas sūtījumu piegādi mājās gan Viļņā, gan Tallinā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālo pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Gundega Vārpa,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību vadītāja

Tālr.: + 371 67608505

e-pasts: gundega.varpa@pasts.lv

www.pasts.lv