04.07.2011

No šodienas, 4.jūlija, Western Union naudas pārvedumu saņemšana un nosūtīšana pieejama vēl piecās Latvijas Pasta nodaļās dažādos valsts reģionos. Tādējādi Western Union naudas pārvedumu pakalpojums pieejams jau kopumā 267 pasta nodaļās, no tām 150 pasta nodaļās pakalpojums tiek nodrošināts īpaši operatīvi - klients naudas pārvedumu var saņemt dažu minūšu laikā.

Ērtais un drošais Western Union naudas pārvedumu saņemšanas un nosūtīšanas pakalpojums tagad pieejams arī Skrundas, Pļaviņu, Salas, Viesītes un Liepājas 5.pasta nodaļā. Pakalpojums tieši šajās pasta nodaļās attīstīts galvenokārt lielās klientu plūsmas un pakalpojuma pieprasījuma dēļ. Latvijas Pasts arī turpmāk iecerējis paplašināt Western Union naudas pārvedumu saņemšanas un nosūtīšanas iespējas pasta nodaļās, ja būs vērojams klientu pieprasījums pēc šī pakalpojuma.

Savukārt Iršu pasta nodaļā no 4.jūlija Western Union naudas pārvedumu pakalpojums zemās rentabilitātes dēļ vairs nebūs pieejams, tomēr klienti joprojām varēs izmantot Latvijas Pasta iekšzemes un starptautiskā naudas pārveduma iespējas.

Atgādinām, ka no šā gada aprīļa 150 Latvijas Pasta nodaļās ir ieviesta Western Union naudas pārvedumu sistēma, kuras galvenā priekšrocība ir klientu apkalpošanas ātruma nodrošināšana, - tagad, noformējot naudas pārveduma pārsūtīšanas darījumu, nauda adresātam būs pieejama jau pēc dažām minūtēm.Klientam vairs nav lieki jātērē laiks, gaidot, kamēr Western Union naudas pārveduma nosūtīšanas vai izmaksas veidlapa tiks apstrādāta centralizēti. Pasta nodaļas darbinieks pats ievada nepieciešamo informāciju Western Union naudas pārvedumu sistēmā un veic naudas pārveduma nosūtīšanu vai izmaksu ievērojami īsākā laikā.

Šobrīd vairstikai 10% no Latvijas Pastā veiktajiem Western Union naudas pārvedumiem tiek apstrādāti centralizēti. Taču līdz ar Western Union naudas pārvedumu sistēmas ieviešanu 150 pasta nodaļās būtiski uzlabojies klientu apkalpošanas ātrums arī pārējās pasta nodaļās, kurās Western Union pakalpojumu nodrošināšanai joprojām tiek izmantota centralizēta naudas pārvedumu apstrāde.

No visiem Latvijas Pastā apkalpotajiem WesternUnion klientiem viena ceturtā daļa nosūta naudas pārvedumus, bet trīs ceturtdaļas - tos saņem. Naudas pārvedumi tiek saņemti galvenokārt no Lielbritānijas - gandrīz 26% visu pārvedumu, Īrijas - 20,2%, Krievijas - 11,2%, Vācijas - 9,1%, ASV - nepilni 5%, Itālijas - 4,5%, Nīderlandes - 3,2%. Savukārt naudas pārvedumus klienti nosūta uz Krieviju - 38,2% no kopējā ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtītā Western Union naudas pārvedumu apjoma, Ukrainu - 15,2%, Lielbritāniju - 14,3%, Baltkrieviju - 3,4%, Ķīnu - 2,5%, Moldovu un Nigēriju - 2,2%.

Latvijas Pasts sadarbībā ar Western Union gandrīz 270 pasta nodaļās nodrošina klientiem ātru, ērtu un drošu skaidras naudas nosūtīšanu uz vairāk nekā 200 valstīm un teritorijām visā pasaulē.

Western Union naudas pārvedumu pakalpojumi pieejami 267 Latvijas Pasta nodaļās.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts knodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:

Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

e-pasts: agija.terauda@pasts.lv

www.pasts.lv