09.11.2011

Latvijas Pasts līdz šā gada beigām ikvienu valsts sociālā pabalsta un pensijas saņēmēju, kam ar Latvijas Pasta starpniecību tiek nodrošināta šo maksājumu piegāde mājās, individuāli informēs par to piegādes kārtību, kas tiks izveidota 2012.gadā sakarā ar pāreju uz pasta sūtījumu piegādi piecas darba dienas nedēļā.

Pensiju un pabalstu piegādē 2012.gadā izmaiņas netiek plānotas, vienīgais izņēmums ir minēto maksājumu nodrošināšanas kārtība gadījumos, kad Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras noteiktais ikmēneša izmaksas datums būs kādā no brīvdienām - sestdienā vai svētdienā. Par konkrēto piegādes kārtību, sākot ar 2012.gadu, Latvijas Pasts ikvienu pensijas un pabalsta saņēmēju līdz 2011.gada beigām informēs individuāli.

Izmaiņas līdzšinējā pasta sūtījumu piegādes sistēmā ir saistītas ar faktu, ka atbilstoši Latvijas Republikas Pasta likumam, kas pamatots ar Eiropas Savienības pasta darbību regulējošajām direktīvām, Latvijas Pastam kā universālā pasta pakalpojumu sniedzējam ir jānodrošina pasta sūtījumu piegāde vismaz vienu reizi dienā piecas darba dienas nedēļā. Sestdienu piegādi neparedz ne spēkā esošie normatīvie akti, ne ES direktīvas. Piegādi sestdienās Latvijas Pasts līdz šim lielā mērā sedza pats no saviem iekšējiem resursiem.

Piecu darba dienu piegāde vienlaikus ar paša Latvijas Pasta izdevumu vēl lielāku optimizāciju, neskatoties uz pieaugošajām degvielas un elektrības cenām, jau trešo gadu pēc kārtas ļaus saglabāt nemainīgus piegādes tarifus tādā segmentā kā preses izdevumu piegāde, un šīs piecas darba dienas nedēļā turpināt kvalitatīvu universālo pasta pakalpojumu sniegšanu visā Latvijas teritorijā. Tarifa saglabāšana esošajā līmenī nebūtu iespējama, turpinot zem pašizmaksas piegādāt pasta sūtījumus arī brīvdienā. Jāpiebilst, ka pasta piegādi piecas darba dienas nedēļā paredz arī Latvijas Pasta biznesa plāns, kas apstiprināts Ministru kabinetā.

Tajā pašā laikā Latvijas Pasts arvien lielāku uzmanību turpinās pievērst pasta sūtījumu piegādes kvalitātes jautājumiem, kas ir neatraujami saistīti ar uzņēmuma biznesa plānu īstenošanu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv