30.09.2011

Rīt, 2011.gada 1.oktobrī, sākas Latvijas Pasta preses izdevumu abonēšanas kampaņa 2012.gadam. Rūpējoties par klientu ērtībām un ievērojot aktuālākās tendences preses izdevumu abonēšanas paradumos, Latvijas Pasts piedāvā vairākus būtiskus jaunumus un uzlabojumus abonēšanas sistēmā nākamajam gadam: piemēram, iespēju internetā abonēt izdevumus uz ārzemēm, abonēt preses izdevumus internetā ar izdevēja noteiktajām speciālajām cenām, ilgāku abonementu noformēšanas laiku katru mēnesi un ātrāku abonēto izdevumu piegādes sākumu.

Latvijas Pastā 2012.gadam iespējams abonēt kopumā 790 preses izdevumus, un tas ir par 85 vairāk nekā 2011.gadā, - gan nacionālos un reģionālos izdevumus, gan arī ārvalstu presi. Ar visu Latvijas Pastā abonējamo izdevumu klāstu iespējams iepazīties Latvijas Pasta abonēšanas bezmaksas katalogā 2012.gadam, kas klientiem visā Latvijā pakāpeniski tiks piegādāts divu tuvāko nedēļu laikā, kā arī Latvijas Pasta mājas lapā www.abone.pasts.lv un jebkurā pasta nodaļā.

Preses izdevumus iespējams abonēt mājas lapā www.abone.pasts.lv, jebkurā Latvijas Pasta nodaļā visas valsts teritorijā, pie pastniekiem, kā arī zvanot pa Latvijas Pasta informatīvo tālruni 67008001 vai izmantojot īpašo Abonementa pieteikumu, kas tiek izplatīts kopā ar preses abonēšanas bezmaksas katalogu.

Latvijas Pasta mājas lapā, pasta nodaļās un pie pastnieka preses izdevumu abonēšana 2012.gadam būs iespējama līdz šā gada 26.decembrim, savukārt zvanot pa informatīvo tālruni - līdz 20.decembrim. Preses izdevumu katalogam pievienotais Abonementa pieteikums jāaizpilda līdz 1.decembrim un bez maksas jānosūta Latvijas Pastam vai jāiesniedz jebkurā pasta nodaļā. Precīzus abonēšanas termiņus lūdzu skatīt Preses abonēšanas katalogā 2012 un Latvijas Pasta mājas lapāwww.pasts.lv.

Latvijas Pasts 2012.gadam piedāvā vairākus jaunumus un uzlabojumus preses izdevumu abonēšanas sistēmā. Visus preses izdevumus nākamajam gadam iespējams abonēt arī adresātiem ārvalstīs - izmantojot Latvijas Pasta mājas lapu www.abone.pasts.lv ikviens sev interesējošo preses izdevumu var abonēt uz jebkuru adresi visā pasaulē. Šis jaunais Latvijas Pasta pakalpojums pieejams tikai www.abone.pasts.lv. Turklāt, abonējot 2012.gadam, tagad arī Latvijas Pasta mājas lapā pieejamas izdevēju piedāvātās speciālās cenas un atlaides.

Būtisks uzlabojums klientu ērtību nodrošināšanai no Latvijas Pasta puses 2012.gadā būs arī ievērojami saīsinātais preses izdevumu piegādes uzsākšanas periods. Preses izdevumus, kas būs noformēti sākot ar 2012.gada 1.janvāri, Latvijas Pasta klienti saņems jau piecu darba dienu laikā pēc abonementa noformēšanas - līdz šim izdevumu piegāde notika, sākot ar jaunu mēnesi.

Jaunums 2012.gadam Latvijas Pastā ir pagarinātais preses izdevumu noformēšanas laiks katra mēneša sākumā. Izdevumus, kas iznāk reizi mēnesī vai retāk, mājas lapā www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās ar interneta pieslēgumu un pie pastnieka no 2012.gada būs iespējams noformēt līdz katra mēneša 20., nevis 15.datumam, kā bija līdz šim. Pārējās pasta nodaļās un zvanot pa Latvijas Pasta informatīvo tālruni 67008001 abonementus būs iespējams noformēt līdz 16.datumam. Jaunie nosacījumi gan neskars atsevišķus žurnālus, kuru izdošanas laika grafika dēļ to pasūtīšanas pagarināšana nav iespējama.

Jāatgādina, ka Latvijas Pasts 2012.gadā pasta sūtījumus piegādās saskaņā ar prasībām, ko izvirza Eiropas Savienības direktīvas un Latvijas Republikas normatīvie akti, kas nosaka obligātu universālā pasta pakalpojuma nodrošināšanu piecas darba dienas nedēļā. Preses izdevumu piegādes tarifi 2012.gadam nemainīsies - optimizējot savus izdevumus, Latvijas Pasts piegādes tarifus nodrošinās līdzšinējā līmenī. Tas nozīmē, ka, neskatoties uz degvielas, elektroenerģijas u.c. izmaksu kāpumu, Latvijas Pasts saglabā nemainīgus tarifus jau kopš 2009.gada.

Tāpat kā citus gadus, arī 2012.gadā Latvijas Pasts savus abonentus iepriecinās ar vērtīgu balvu, un loterijas uzvarētājs saņems ceļojumu divām personām uz saulaino Zelta Krastu Austrālijā. Sīkāka informācija par Latvijas Pasta abonēšanas loteriju - abonēšanas katalogā un www.pasts.lv.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 5000 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
www.pasts.lv