18.05.2012

Latvijas Pasts aicina uz kārtējo starptautiskās postkroseru kustības dalībnieku ­tikšanos 25.maijā

Šā gada 25.maijā plkst.17 Latvijas Pasts organizē Latvijas postkroseru kārtējo tikšanos, lai apmainītos pastkaršu sūtīšanas pieredzē un nosūtītu atkal jaunas pastkartes nezināmajiem vēstuļu draugiem visā pasaulē. Projektā Postcrossing iesaistīties var jebkurš interesents, kas vēlas atrast iepriekš nezināmus vēstuļu draugus un veidot oriģinālu, no dažādām pasaules valstīm saņemtu pastkartīšu kolekciju. Arī Latvijas Pasts postkrosinga projekta ietvaros pusotra gada laikā ir saņēmis aptuveni 120 unikālu pastkaršu. Kopējais attālums, ko mēroja Latvijas Pasta nosūtītās pastkartes, ir gandrīz 423 000 km.

­

Šī būs jau ceturtā Latvijas postkroseru tikšanās, un ikviens postkrosinga dalībnieks tajā aicināts dalīties savā pastkaršu sūtīšanas pieredzē. Arī šoreiz Latvijas Pasts sanākušajiem postkroseriem nodrošinās pastkartes un pastmarkas, dodot iespēju nosūtīt savu vēstījumu nezināmajiem vēstuļu draugiem. Savukārt tiem, kuri vēl tikai plāno iesaistīties pasaulē populārajā projektā Postcrossing, būs iespēja reģistrēties projektā un nosūtīt savu pirmo pastkarti tieši no ceturtās postkroseru tikšanās vietas - populārās kafejnīcas StockPot, Ģertrūdes ielā 6, Rīgā.

Starptautiskajā Postcrossing projektā piedalās jau vairāk nekā 320 000 cilvēku no 207 pasaules valstīm, un tā dalībnieki kopā ir saņēmuši vairāk nekā 11 miljonus pastkaršu. Kopējais pastkaršu ceļošanas attālums ir vairāk nekā 61 miljards kilometru. Arī Latvijas iedzīvotāji ir aktīvi postkroseri, turklāt viņu skaits nemitīgi pieaug, un šobrīd tas sasniedzis vājuairāk nekā 2200 cilvēku. Kopš LatvijasPasta organizētās iepriekšējās tikšanās pērnā gada oktobrī Latvijas postkroseru rindas ir papildinājuši aptuveni 400 jaunu pastkaršu sūtīšanas entuziastu. Latvijas postkroseri ir nosūtījuši vairāk nekā 59 000 pastkaršu, tādējādi Latvija ierindojas 30.vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita.

Postcrossing projekts ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, jebkurš gūst iespēju saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Nosūtot pastkarti, sūtītājs var būt pārliecināts, ka pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo citā pasaules malā.

Reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com un saņemot kāda nepazīstama adresāta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. Kad pastkarte nosūtīta, var sākt gaidīt savu pirmo pastkarti. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.

Ņemot vērā LatvijasPasta darbības sfēru, uzņēmums nolēmis koordinēt un organizēt Latvijas postkroseru tikšanās pasākumus, kuros aktīvākie postkroseri dalās savā pastkaršu sūtīšanas un saņemšanas pieredzē. Kopš pirmās LatvijasPasta organizētās postkroseru tikšanās 2010.gada nogalē projekta Postcrossing dalībnieku skaits Latvijā pieaudzis par 1200 aktīvistiem.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts