23.11.2011

Pēdējās divās dienās Latvijas Pastā vērojams būtisks klientu plūsmas pieaugums gan galvaspilsētā Rīgā, gan reģionos, atverot jaunus maksājumu kontus uzņēmuma Pasta norēķinu sistēmā (PNS). Tā kā klientu aktivitātes maksājumu kontu atvēršanā turpinās, Latvijas Pasta atsevišķas nodaļas reģionos atkarībā no nepieciešamības strādās arī pēc darba laika beigām.

Vakar un šodien maksājumu kontus PNS sistēmā atvēris vairāk nekā 1000 jaunu klientu: lielākais klientu pieplūdums bijis Rīgā - ap 11% no kopējā atvērto kontu apjoma. Taču kopumā jaunu kontu atvēršana Latvijas Pasta norēķinu sistēmā vērojama faktiski visās lielākajās Latvijas pilsētās un to apkaimē: visvairāk to atvērts Rēzeknē, Daugavpilī, Jelgavā, Dobelē, Liepājā, Cēsīs, Krāslavā, Kuldīgā, Alūksnē un citās vietās.

Pēc Latvijas Pasta speciālistu prognozēm, šodien PNS atvērto jauno maksājumu kontu skaits visā Latvijā varētu divkāršoties. Tāpēc, ievērojot klientu aktivitāti, pieņemts lēmums atsevišķās pasta nodaļās darba laiku pēc nepieciešamības šodien pagarināt.

"Šī situācija parāda, ka daudziem cilvēkiem Latvijā nepieciešams ērts, drošs un pieejams norēķinu konts. Latvijas Pasta piedāvātā maksājumu kontu sistēma ir patlaban lielākā visā Latvijā, aptverot visu valsts teritoriju, un ļauj klientiem vairāk nekā 600 pasta nodaļās ērti saņemt dažādus maksājumus, kā arī veikt pārskaitījumus uz kontiem citās kredītiestādēs," norāda Latvijas Pasta Klientu darījumu apstrādes departamenta direktors Dairis Krūmiņš.

Atverot maksājumu kontu Latvijas Pastā, tiem iedzīvotājiem, kam patlaban aktuāla valsts sociālo maksājumu - pensiju un pabalstu - saņemšanas vietas maiņa, Latvijas Pasts no savas puses pats nodrošina attiecīgā iesnieguma nogādāšanu Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūrā. Svarīgi, ka Latvijas Pasta maksājumu sistēma ir pieejama arī vietās, kur cita veida maksājumu infrastruktūras, piemēram, banku filiāļu, nav.

Latvijas Pasta norēķinu sistēmā kopumā ir atvērti vairāk nekā 150 000 maksājumu kontu, kuru īpašnieki ir gan fiziskas, gan juridiskas personas, kas ar šo kontu starpniecību regulāri saņem dažādus maksājumus, tostarp pensijas, pabalstus un algas, vai veic nepieciešamos pārskaitījumus uz citiem kontiem, piemēram, apmaksājot komunālos rēķinus.

Latvijas Pasta norēķinu sistēmu visvairāk izmanto tieši fiziskas personas, saņemot pensijas un citus maksājumus, - kopumā mēnesī PNS ir vairāk nekā 100 000 šādu operāciju. Savukārt vairāk nekā 55 000 operāciju ik mēnesi ir pārskaitījumi no PNS uz citiem maksājumu kontiem.

Atvērt maksājumu kontu Latvijas Pasta norēķinu sistēmā iespējams jebkurā pasta nodaļā, un šis pakalpojums fiziskām personām ir bez maksas. Arī konta uzturēšana PNS privātpersonām ir bezmaksas.

Bez iespējas saņemt maksājumus, izmantojot PNS, Latvijas Pasts atkarībā no iedzīvotāju vēlmēm valsts sociālos maksājumus - pensijas un pabalstus - piegādā arī klientu dzīvesvietās. Šādā veidā maksājumi tiek piegādāti 158 000 Latvijas iedzīvotāju.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv