28.11.2011

Jaunā un modernā serveru infrastruktūra jau no 1.decembra nodrošinās daudz efektīvāku naudas iemaksas un izmaksas procesu Latvijas Pasta pasta norēķinu sistēmā (PNS). Latvijas Pasta norēķinu sistēmā jau atvērti vairāk nekā 165 000 maksājumu kontu, kuru īpašnieki ir gan fiziskas, gan juridiskas personas, kas ar šo kontu starpniecību regulāri saņem dažādus maksājumus, tostarp pensijas un pabalstus, vai veic nepieciešamos pārskaitījumus uz citiem kontiem, piemēram, apmaksājot komunālos rēķinus. Pagājušās nedēļas laikā Latvijas Pasta norēķinu sistēmā atvērti nepilni 14 000 jaunu maksājumu kontu.

No 2011.gada decembra PNS pakalpojumi tiks sniegti ar jaunākās paaudzes serveru infrastruktūras palīdzību, nodrošinot tos tehniski vienādi augstā līmenī un kvalitātē visās vairāk nekā 600 Latvijas Pasta nodaļās neatkarīgi no to atrašanās vietas.

PNS ir Latvijā lielākā maksājumu kontu sistēma, kas aptver visu Latvijas teritoriju un ir pieejama vairāk nekā 600 Latvijas Pasta nodaļās - arī vietās, kur cita veida maksājumu infrastruktūras, piemēram, banku filiāļu, nav. Ar PNS starpniecību iespējams gan saņemt visdažādākā veida maksājumus - tajā skaitā pensijas, valsts sociālos pabalstus, algas; gan arī veikt pārskatījumus uz kontiem citās kredītiestādēs gan Latvijā, gan ārzemēs.

Latvijas Pasta norēķinu sistēmu visvairāk izmanto tieši fiziskas personas, saņemot pensijas un citus maksājumus, - kopumā mēnesī PNS ir vairāk nekā 100 000 šādu operāciju. Savukārt vairāk nekā 55 000 operāciju ik mēnesi ir pārskaitījumi no PNS uz citiem maksājumu kontiem.

Atvērt maksājumu kontu Latvijas Pasta norēķinu sistēmā iespējams jebkurā pasta nodaļā, un šis pakalpojums fiziskām personām ir bez maksas. Arī konta uzturēšana PNS privātpersonām ir bezmaksas.

Bez iespējas saņemt maksājumus, izmantojot PNS, Latvijas Pasts atkarībā no iedzīvotāju vēlmēm valsts sociālos maksājumus - pensijas un pabalstus - piegādā arī klientu dzīvesvietās. Šādā veidā maksājumi tiek piegādāti 158 000 Latvijas iedzīvotāju.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; LatvijasPasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Lai uzzinātu vairāk par Latvijas Pastu, apmeklējiet mājaslapu www.pasts.lv.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv