22.11.2011

Sakarā ar Latvijas Pasta pāreju uz piecu darba dienu nedēļu no 2012.gada 1.janvāra pasta sūtījumu piegāde klientiem tiks nodrošināta no pirmdienas līdz piektdienai. Savukārt darba laiks mainīsies 365 pasta nodaļās visā Latvijā. Pārējās 260 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas turpinās strādāt līdzšinējā kārtībā - daļa pasta nodaļu, tāpat kā līdz šim, būs atvērtas arī sestdienās un svētdienās.

Latvijas Pasts jau vairākkārt informējis, ka, sākot ar 2012.gadu, pasta sūtījumus piegādās saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvām un Latvijas Republikas normatīvajiem aktiem, kas nosaka obligātu universālā pasta pakalpojuma nodrošināšanu piecas darba dienas nedēļā. Piecu darba dienu piegāde vienlaikus ar paša Latvijas Pasta izdevumu vēl lielāku optimizāciju, neskatoties uz pieaugošajām degvielas un elektrības cenām, jau trešo gadu pēc kārtas ļauj saglabāt nemainīgus piegādes tarifus tādā segmentā kā preses izdevumu piegāde, un šīs piecas darba dienas nedēļā turpināt kvalitatīvu universālā pasta pakalpojuma sniegšanu visā Latvijas teritorijā.

Atbilstoši Latvijas Pasta darbības principiem no 2012.gada pasta sūtījumu piegāde ikvienam klientam - gan fiziskai, gan juridiskai personai - tiks nodrošināta piecas darba dienas nedēļā: no pirmdienas līdz piektdienai. Latvijas Pasts aicina klientus īpašu uzmanību pievērst pasta pakalpojumu vietās izvietotajai informācijai par A klases vēstuļu nosūtīšanas laiku.

Sakarā ar Latvijas Pasta darbības izmaiņām no 2012.gada 1.janvāra tiks grozīts darba laiks kopumā 365 pasta nodaļās visos Latvijas reģionos. Daļai pasta nodaļu, kas jau tagad strādā tikai piecas dienas nedēļā, līdzšinējā brīvā diena - pirmdiena - tiks pārcelta uz sestdienu, bet daļa pāries no sešu dienu darba nedēļas uz piecām darba dienām ar brīvdienām sestdienās un svēttdienās. Konkrēto pasta nodaļu saraksts un to darba laika izmaiņas ir redzamas šeit.

Tajā pašā laikā nemainīgs darba laiks saglabāsies 260 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās. Tas nozīmē, ka daļā pasta nodaļu sniegtie pakalpojumi, tāpat kā līdz šim, klientiem būs pieejami arī sestdienās un pat svētdienās.

Pensiju un pabalstu piegādē tiem klientiem, kas izvēlējušies tos saņemt savā dzīvesvietā ar Latvijas Pasta starpniecību, 2012.gadā izmaiņas netiek plānotas. Vienīgais izņēmums ir minēto maksājumu nodrošināšanas kārtība gadījumos, kad Valsts sociālās apdrošināšanas aģentūras noteiktais ikmēneša izmaksas datums būs kādā no brīvdienām - sestdienā vai svētdienā. Par konkrēto piegādes kārtību, sākot ar 2012.gadu, Latvijas Pasts ikvienu pensijas un pabalsta saņēmēju līdz 2011.gada beigām informēs individuāli.

Izmaiņas līdzšinējā pasta sūtījumu piegādes sistēmā ir saistītas ar faktu, ka atbilstoši Latvijas Republikas Pasta likumam, kas pamatots ar Eiropas Savienības pasta darbību regulējošajām direktīvām, Latvijas Pastam kā universālā pasta pakalpojumu sniedzējam ir jānodrošina pasta sūtījumu piegāde vismaz vienu reizi dienā piecas darba dienas nedēļā. Sestdienu piegādi neparedz ne spēkā esošie normatīvie akti, ne ES direktīvas. Piegādi sestdienās Latvijas Pasts līdz šim lielā mērā sedza pats no saviem iekšējiem resursiem.

Vienlaikus Latvijas Pasts arvien lielāku uzmanību turpinās pievērst pasta sūtījumu piegādes kvalitātes jautājumiem, kas ir neatraujami saistīti ar uzņēmuma biznesa plānu īstenošanu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
Mob.: + 371 26628729
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv