14.12.2011

10% - tik liels ir šogad Latvijas Pastā noformēto abonementu skaita pieaugums pēc diviem aizvadītiem abonēšanas kampaņas mēnešiem, salīdzinot ar analogu periodu 2010.gadā. Tas nozīmē, ka iedzīvotāju aktivitāte, abonējot preses izdevumus 2011.gada oktobrī un novembrī, bijusi augstāka nekā gadu iepriekš. Latvijas Pasta pieredze liecina, ka augsta abonentu aktivitāte parasti vērojama arī pēdējā abonēšanas kampaņas mēnesī - decembrī.

Līdz decembrim, izmantojot kādu no Latvijas Pasta abonēšanas kanāliem, noformēti vairāk nekā 160 000 dažādu preses izdevumu abonementu. Salīdzinot ar tādu pašu periodu 2010.gadā, šogad noformēto abonementu skaits pieaudzis par 10%. Tomēr vēl pāragri prognozēt, vai pieaugums saglabāsies arī decembrī un abonēšanas kampaņu šogad izdosies noslēgt ar augstāku vai līdzvērtīgu noformēto abonementu skaitu nekā 2010.gadā.

"Latvijas Pasts saviem klientiem 2012.gadam piedāvā vairākus būtiskus jaunumus un uzlabojumus preses izdevumu abonēšanas sistēmā, un tas acīmredzot ir viens no iemesliem abonentu aktivitātes pieaugumam. Piemēram, svarīgs jaunums ir abonēšanas iespējas internetā uz ārzemēm un izdevēju piedāvāto atlaižu pieejamība arī Latvijas Pasta mājas lapā. Tāpēc aicinām arī decembrī izmantot visas iespējas abonēt preses izdevumus nākamajam gadam, tādējādi sagādājot patīkamu dāvanu sev vai tuviniekiem un vienlaikus ietaupot naudas līdzekļus, jo abonēt vienmēr ir lētāk nekā pirkt," uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Aigars Vītols.

Paaugstinoties kopējam noformēto abonementu skaitam, klientu ieradumi joprojām saglabājas nemainīgi. Tā, piemēram, šā gada abonēšanas kampaņas divos mēnešos, izmantojot abonēšanas iespējas internetā un pa tālruni, noformēti 29,5% visu abonementu. Abonementu skaits, kas noformēti, lietojot interneta vietni www.abone.pasts.lvun uzņēmuma informatīvos tālruņus 67008001 vai 27008001, stabili pieaug gadu no gada. Pasta nodaļās un pie pastniekiem noformēti 64,8% abonementu.

Arī izvēloties abonēšanas termiņus, tendences saglabājas: lielākā daļa jeb 72,8% abonementu noformēti 10 līdz 12 mēnešiem. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 15% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem - nepilni 10,8%, bet vismazāk - 1,4% - abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

Abonētākie laikraksti pēc diviem abonēšanas kampaņas mēnešiem ir Latvijas Avīze, Latvijas Avīze + Mājas Viesis un MK-Latvija. Abonētāko žurnālu topu veido izdevniecības Santa izdevumi Ieva, Ievas Stāsti un Ievas Veselība. No visu noformēto abonementu kopskaita 27,3% ir laikrakstu abonementi, pārējie 72,7% - žurnālu abonementi.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama lauku reģionos, kur noformēti 77% visu abonementu. Rīgā noformēti 14,8% abonementu, pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 8,2%.

Latvijas Pasts atgādina un nākamā gada abonentus aicina izmantot kādu no piedāvātajiem 2012.gada abonēšanas jaunumiem - abonementa noformēšanu adresātiem ārvalstīs, izdevumu abonēšanu par speciālām cenām Latvijas Pasta interneta vietnē www.abone.pasts.lv, garāku abonementu pieņemšanas termiņu katru mēnesi un izdevuma saņemšanu pastkastītē jau piecas darba dienas pēc abonementa noformēšanas tiem izdevumiem, kuri iznāk biežāk nekā reizi mēnesī un kuriem izdevējs nav noteicis citus abonēšanas termiņus. Vairāk par jaunumiem - pasta nodaļās, mājas lapā www.pasts.lv, zvanot pa informatīvo tālruni un Preses abonēšanas katalogā 2012.

Abonēšanas kampaņa 2012.gadam turpināsies līdz šā gada 26.decembrim. Latvijas Pasta interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās un pie pastnieka preses izdevumu abonēšana 2012.gadam būs iespējama līdz 26.decembrim, savukārt, zvanot pa informatīvo tālruni 67008001 vai 27008001, - līdz 20.decembrim. Precīzus abonēšanas termiņus lūdzam skatīt Preses abonēšanas katalogā 2012 un Latvijas Pasta mājas lapā www.pasts.lv. Visi abonementi, kas noformēti vismaz uz vienu mēnesi, piedalās ceļojuma izlozē uz Austrālijas Zelta Krastu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojumu sniegšana; Latvijas Pasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses abonēšanas un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,

VAS Latvijas Pasts

sabiedrisko attiecību speciāliste

Tālr.: + 371 67608504

E-pasts:
agija.terauda@pasts.lv
www.pasts.lv