19.12.2011

Latvijas Pasta klienti, izmantojot starptautiskās naudas pārvedumu kompānijas Western Union pakalpojumus, visvairāk naudas pārvedumu saņem no Lielbritānijas, bet visvairāk tos nosūta uz Krieviju. Pēdējā mēneša laikā Latvijas Pastā izmantoto naudas pārvedumu pakalpojumu apjoms ir dubultojies.

Latvijas Pasts sadarbībā ar Western Union nodrošina klientiem ātru, ērtu un drošu skaidras naudas saņemšanu un nosūtīšanu uz vairāk nekā 200 pasaules valstīm un teritorijām. Šis pakalpojums pieejams gandrīz 270 Latvijas Pasta nodaļās, kuru sarakstu iespējams aplūkot šeit.

No visiem Latvijas Pastā apkalpotajiem WesternUnion klientiem divas trešdaļas saņem naudas pārvedumus, bet viena trešā daļa klientu - tos nosūta. Latvijas Pasta 2011.gada statistika liecina, ka naudas pārvedumi tiek saņemti galvenokārt no Lielbritānijas - vairāk nekā 25% visu pārvedumu, Īrijas - 16%, Krievijas - 12% un Vācijas - 12%, ASV - 6%, Itālijas - ap 3%.

Savukārt naudas pārvedumus klienti visvairāk nosūta uz Krieviju - aptuveni 28% no kopējā ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtītā WesternUnion naudas pārvedumu apjoma, Apvienoto Karalisti - vairāk nekā 21%, Ukrainu - gandrīz 14%, Vāciju - nepilni 4%, Baltkrieviju - 3,6%.

Pēdējā mēneša laikā Latvijas Pastā īstenoto Western Union naudas pārvedumu transakciju apjoms ir dubultojies.

Western Union naudas pārvedumu galvenā priekšrocība ir to saņemšanas un nosūtīšanas ērtums un ātrums. Lai nosūtītu vai saņemtu Western Union naudas pārvedumu, nedz naudas sūtītājam, nedz arī tās saņēmējam nav nepieciešams maksājumu konts. Naudas pārveduma summas izmaksa Latvijas Pasta nodaļās notiek latos pēc Western Union noteiktā kursa. Jau faktiski 10-15 minūšu laikā pēc pārveduma nosūtīšanas, pateicoties vienotai sistēmai, ko izmanto Western Union, kā arī plašajam klientu apkalpošanas tīklam, nosūtītā nauda kļūst pieejama izmaksai saņēmējam.

Šogad pavasarī vairāk nekā 150 Latvijas Pasta nodaļās Western Union naudas pārvedumu sistēma tika modernizēta, būtiski paātrinot klientu apkalpošanas ātrumu un nodrošinot iespēju naudu saņemt jau burtiski dažu minūšu laikā.

Latvijas Pasts turpinās pilnveidot Western Union pakalpojumu pieejamību un ērtumu, no 2012.gada sākot izstrādāt pārveduma nosūtīšanas vai saņemšanas pieprasījumu noformēšanas iespēju bez veidlapas aizpildīšanas pirms pakalpojuma sniegšanas.

Tāpat Latvijas Pasts arī turpmāk iecerējis paplašināt Western Union naudas pārvedumu saņemšanas un nosūtīšanas iespējas pasta nodaļās, ja būs vērojams klientu pieprasījums pēc šī pakalpojuma.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; LatvijasPasts sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
www.pasts.lv