23.01.2012

Šonedēļ darbu ir sākusi valsts akciju sabiedrības Latvijas Pasts jaunā valde trīs valdes locekļu sastāvā. Jaunās uzņēmuma valdes viens no būtiskākajiem uzdevumiem ir saistīts ar Latvijas Pasta sagatavošanos darbībai liberalizēta pasta tirgus apstākļos, kas Latvijas Republikas teritorijā saskaņā ar Eiropas Savienības direktīvu sāks funkcionēt no 2013.gada 1.janvāra.

Latvijas Pasta jauno valdi trīs locekļu sastāvā Satiksmes ministrija iecēla 2012.gada 20.janvārī: par valdes priekšsēdētāju apstiprināts Māris Kleinbergs, bet valdes locekļu amatos - Arnis Salnājs un Egons Strazdiņš.

M.Kleinberga līdzšinējā darba pieredze ir saistīta ar vadošiem amatiem uzņēmumu vadības, tirdzniecības un loģistikas jomā. Latvijas Pastā M.Kleinbergs strādā kopš 2006.gada, ieņemot Sūtījumu apstrādes un piegādes departamenta direktora amatu, kura kompetencē ir visa veida pasta sūtījumu šķirošanas un transportēšanas nodrošināšana. Iepriekš jaunais Latvijas Pasta vadītājs bijis direktors transporta un loģistikas uzņēmumā Baltic Logistic Solutions, loģistikas direktors kompānijā Avers centrs, Latvijas biroja vadītājs transporta un loģistikas firmā Kuehne & NagelLatvia, direktors Latvijas-Vācijas vairumtirdzniecības uzņēmumā Ro-Exim. M.Kleinbergs ieguvis augstāko izglītību Rīgas Tehniskajā universitātē un Latvijas Universitātē.

A.Salnājs strādājis gan banku sektorā, gan vairākos juridiskajos birojos, piemēram, Sorainen un Alfenus. Konsultējis astoņu Latvijas lielāko celtniecības kompāniju biedrību Būvniecības attīstības stratēģiskā partnerība. Bakalaura grādu tiesību zinātnēs ieguvis Latvijas Universitātē, patlaban studē maģistra programmā Būvniecības tiesības un strīdu risināšana Londonas Kings College universitātē.

E.Strazdiņš strādājis banku sektorā, un iepriekšējā viņa amats ir Swedbank Latvia Valūtas nodaļas vadītājs. Ieguvis biznesa vadības maģistra (MBA) grādu Rīgas Biznesa institūtā un ekonomikas bakalaura grādu Latvijas Universitātē.

Jaunās Latvijas Pasta valdes galvenie uzdevumi saistīsies ar uzņēmuma sagatavošanu darbībai brīvas pasta tirgus konkurences apstākļos, kas atbilstoši attiecīgai Eiropas Savienības direktīvai Latvijas Republikas teritorijā būs spēkā no 2013.gada. Saskaņā ar direktīvu ES dalībvalstī vairs nevarēs rezervēt īpašas tiesības pasta pakalpojumu sniegšanā.

Direktīva tostarp nosaka arī obligātu universālā pasta pakalpojuma sniegšanu vismaz piecas darba dienas nedēļā. Lielākajā daļā ES valstu, tāpat kā Latvijā, pasta piegāde tiek nodrošināta piecas darba dienas nedēļā.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku. 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv