14.02.2012

Latvijas Pasta veiktajā aptaujā noskaidroti klientu skatījumā labākie uzņēmuma 2011.gada pastnieki un pasta operatori. Klientu izvirzīto 153 labāko pastnieku kandidātu konkurencē uzvarējusi Līga Muša no Jēkabpils novada pasta piegādes punkta Zasa, bet starp 126 klientu nosauktajiem potenciāli labākajiem pasta operatoriem visvairāk balsu saņēmusi Vija Kraine no Talsu novada Sabiles pasta nodaļas.

Pēc Latvijas Pasta klientu domām, otra labākā pastnieka vieta 2011.gadā pienākas Pēterim Lisenko no Ludzas novada Istras pagasta Vecslabadas piegādes punkta, savukārt trešajā vietā ierindojas Laimons Andrejaitis no Tērvetes novada Bukaišu piegādes punkta. Par otru labāko pagājušā gada pasta operatoru Latvijas Pasta klienti atzinuši Ilgu Daģi no Jēkabpils novada Dignājas pasta nodaļas, trešo vietu ieņemot Mārītei Petrovai no Balvu novada Kubuļu pasta nodaļas.

Savās anketās Latvijas Pasta klienti augsti novērtējuši pastnieku un pasta operatoru darbu, ne vien balsojot par pasta darbinieku profesionālajām prasmēm un veikto pienākumu kvalitāti, bet izsakot arī savu viedokli par viņu cilvēciskajām īpašībām. "Pasta darbinieku saskarsmē ar klientiem, īpaši lauku reģionos, cilvēciskās īpašības ir ne mazāk svarīgas kā profesionālais vērtējums, jo pastnieks nereti ir vienīgais apmeklētājs vientuļās lauku viensētās, kur smaids, labs vārds vai padoms ir laba darbinieka un visa uzņēmuma neatņemama vizītkarte," uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs, kurš kopā ar pārējiem uzņēmuma valdes locekļiem plāno šonedēļ personiski apsveikt 2011.gada labāko pastnieku un pasta operatoru.

Titula Gada pastnieks 2011 ieguvēju Līgu Mušu klienti raksturojuši kā "cilvēku ar lielu atbildības sajūtu, kas savu darbu veic pēc labākās sirdsapziņas", bet L.Andrejaiti nodēvējuši vienkārši par "zelta gabaliņu". Savukārt nominācijas Gada pasta operators2011 uzvarētāja V.Kraine izpelnījusies pat klientu pašsacerētu dzejoli.

Latvijas Pasts konkursu Gada pastnieks organizēja jau otro reizi, bet pirmo reizi aicināja klientus balsot arī par labāko pasta operatoru.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana; uzņēmums sniedz arī filatēlijas, pārvadājumu un eksprespasta, finanšu starpniecības, maksājumu, preses un mazumtirdzniecības pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kas nodarbina ap 4600 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
e-pasts: gundega.varpa@pasts.lv