12.04.2012

Maskavas Šeremetjevas lidosta pēc divu dienu pārtraukuma šodien, 2012.gada 12.aprīlī, ir atsākusi pasta sūtījumu pieņemšanu adresātiem Krievijas Federācijā. Tomēr, visticamāk, jārēķinās, ka šajās dienās uz Krieviju nosūtītās korespondences piegāde klientiem Krievijā kavēsies, ņemot vērā iepriekšējās dienās izveidojušos sūtījumu uzkrājumu.

Latvijas Pasts jau informēja par pasta sūtījumu piegādes kavēšanos Krievijā, jo kopš 10.aprīļa to pieņemšanu bija pārtraukusi Šeremetjevas lidosta sakarā ar aptuveni 100 tonnu sūtījumu uzkrāšanos tās teritorijā. Tāpēc divas dienas Latvijas Pasts nodrošināja tikai eksprespasta sūtījumu piegādes uz Krieviju, izmantojot Sanktpēterburgas Pulkovo lidostu.

Atbilstoši Krievijas pasta kompānijas solījumiem patlaban šī situācija ir atrisināta, un Šeremetjevas lidosta ir atsākusi pasta sūtījumu pieņemšanu. Taču pieļaujams, ka sūtījumu piegāde adresātiem Krievijā šajā un turpmākajās dienās tomēr kavēsies, ņemot vērā iepriekšējās dienās uzkrājušos sūtījumu apjomu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts:gundega.varpa@pasts.lv