19.06.2012

Latvijas Pasta rīkotajā Vasaras saulgriežu pastkaršu sūtīšanas akcijā Twitter lietotājiem, kuri tika aicināti veidot un bez maksas sūtīt unikālas pastkartes, izmantojot savus attēlus no fotogrāfiju dalīšanās tīkla Instagram, lielākā daļa pastkaršu adresātu nav ne Līgas, ne Jāņi. No kopumā 1000 akcijā nosūtītajām pastkartēm tikai 5,8% adresēti Līgām un Jāņiem. Patlaban visas pastkartes ir izdrukātas, šodien tās tiks nodotas šķirošanai, un jau rīt pirmās pastkartes sāks ceļu pie adresātiem visā Latvijā.

No kopējā apsveikuma pastkaršu skaita tikai 12 adresētas Līgām un 46 - Jāņiem. Tomēr pēc akcijas rezultātiem var spriest, ka Latvijas iedzīvotāji - Twitter lietotāji - labprāt šajos svētkos sveic arī tos ģimenes locekļus un draugus, kas nav Līgas vai Jāņi.

No savām fotogrāfijām Instagram tīklā Twitter lietotāji uz pastkartēm nosūtīšanai tuviniekiem Vasaras saulgriežos vislabprātāk izvēlējušies dabasskatus, taču apsveikumiem izvēlēti arī attēli ar mājas mīluļiem un pašportretiem. Instagram ir fotogrāfiju dalīšanās tīkls, kurā visaktīvāk darbojas tieši Twitter lietotāji, tāpēc Latvijas Pasts ir kļuvis par pirmo Latvijas uzņēmumu, kas akciju Twitter organizēja, integrējot tajā arī Instagram sniegtās iespējas.

"Organizējot vairākas pastkaršu sūtīšanas kampaņas sociālajos tīklos, esam konstatējuši, ka to lietotāji ļoti labprāt piedalās akcijās, kas ir saistošas, interesantas un ar konkrētu rezultātu - tūkstošiem akcijas pastkaršu sasniedz savus adresātus. Šoreiz gājām nedaudz tālāk un piedāvājām tehnoloģiski sarežģītāku formātu, ļaujot katram sūtītājam izveidot īpašu pastkarti ar savu mīļāko fotogrāfiju no Instagram. Tādējādi tā nebija tik masveidīga, toties piesaistīja pašus aktīvākos Twitter lietotājus," atzīst Latvijas Pasta ārējo komunikāciju vadītāja Gundega Vārpa.

Akcijas idejas autors tiešsaistes dialoga aģentūras Clicks vadītājs Māris Reliņš savukārt uzsver: "Svarīgi ir tas, ka šīs kampaņas sasaiste ar Instagram un izvēle starp vairākām Jāņu dziesmām deva iespēju katram lietotājam izveidot patiešām unikālu dizainu savam apsveikumam un nepilnas minūtes laikā to nosūtīt adresātam. Šis akcija uzskatāmi parāda, cik lieliski var mijiedarboties virtuālā un fiziskā vide."

Latvijas Pasta jaunākā un oriģinālākā pastkaršu sūtīšanas akcija risinājās trīs dienas, un tajā ikviens Twitter lietotājs, kas vienlaikus darbojas arī Instagram, varēja izveidot savu neatkārtojamu apsveikumu Līgai, Jānim vai jebkuram citam tuviniekam Vasaras saulgriežos un bez maksas to nosūtīt adresātiem Latvijā ar Latvijas Pasta starpniecību. Ar Twitter lietotāja kontu ielogojoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv, bija iespējams izvēlēties kādu no saviem labākajiem attēliem Instagram un, aizpildot norādītos adreses laukus, nosūtīt to savam draugam vai tuviniekam kā sveicienu vasaras vidus svētkos.

Attēls ir izdrukāts kā īpaša pastkarte ar pievienotu atbilstošas tematikas latviešu tautasdziesmu un līdz 23.jūnijam tiks piegādāts adresātiem Latvijas Republikas teritorijā. Katras pastkartes kvalitāte būs atkarīga no pievienotās fotogrāfijas kvalitātes. Diemžēl, tāpat kā citās Latvijas Pasta organizētajās pastkaršu sūtīšanas akcijās, daļa adresātu svētku pastkartes nesaņems nepilnīgi un/vai nepareizi norādīto adresu dēļ.

Latvijas Pasta pirmoreiz Twitter tīklā rīkotajā pastkaršu sūtīšanas akcijā Apsveikums Māmiņdienā! 2011.gadā piedalījās 4867 Twitter lietotāji, aizpildot gandrīz 6500 derīgu pastkaršu, taču gadu vēlāk akcijas dalībnieku skaits un aktivitāte dubultojās, mammām visā Latvijā nosūtot 10 000 pastkaršu.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.


Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv