03.07.2012

Paplašinot Western Union starptautisko skaidras naudas pārvedumu pakalpojumu pieejamību Latvijas Pastā, no 2012.gada jūlija ir gan būtiski palielināts pasta nodaļu skaits, kurās pieejami šie pakalpojumi, gan arī lielākajā daļā nodaļu ieviesta jauna modernizēta pārvedumu sistēma, kas klientus atbrīvo no vairākām līdz šim nepieciešamām formalitātēm.

Kopš šā gada jūlija Western Union starptautisko skaidras naudas pārvedumu saņemšana un nosūtīšana ir iespējama jau 302 Latvijas Pasta nodaļās - tādējādi pasta pakalpojumu sniegšanas vietu skaits, kurās pieejami Western Union pakalpojumi, ir palielinājies par 30 nodaļām. Savukārt vairāk nekā 200 pasta nodaļās, kurās vērojams aktīvs pieprasījums pēc Western Union naudas pārvedumu pakalpojumiem, no jūlija sākuma ieviesta jauna modernizēta Western Union pakalpojumu sniegšanas sistēma.

Nodaļās, kurās ieviesta jaunā sistēma, klientiem vairs nav jāaizpilda veidlapa naudas pārveduma saņemšanai. Darbinieks pēc klienta sniegtās informācijas pats veic naudas pārveduma meklēšanu Western Union sistēmā un, ja klienta sniegtā informācija sakrīt ar sistēmā atspoguļoto, izmaksā klientam naudas pārveduma summu.

Lai saņemtu naudas pārvedumu, klientam ir jānosauc Latvijas Pasta nodaļas darbiniekam naudas pārveduma saņemšanai nepieciešamie rekvizīti: naudas pārveduma kontrolnumurs; valsts, no kuras sūtīts naudas pārvedums; naudas pārveduma sūtītāja vārds un uzvārds; naudas pārveduma summa un valūta, kā arī atbilde uz kontroljautājumu, ja pārveduma sūtītājs tādu ir uzdevis.

Latvijas Pasts sadarbībā ar Western Union nodrošina klientiem ātru, ērtu un drošu skaidras naudas saņemšanu un nosūtīšanu uz vairāk nekā 200 pasaules valstīm un teritorijām. No visiem Latvijas Pastā apkalpotajiem Western Union klientiem divas trešdaļas saņem naudas pārvedumus, bet viena trešdaļa klientu - tos nosūta. Latvijas Pasta 2012.gada statistika liecina, ka naudas pārvedumi tiek saņemti galvenokārt no Lielbritānijas - 22% no visu pārvedumu kopapjoma, Īrijas - 14%, Krievijas - 13% un Vācijas - 11%, ASV - 9%, Itālijas - ap 4%.

Savukārt naudas pārvedumus klienti visvairāk nosūta uz Krieviju - aptuveni 29% no kopējā ar Latvijas Pasta starpniecību nosūtītā Western Union naudas pārvedumu apjoma, Lielbritāniju - vairāk nekā 18%, Ukrainu - gandrīz 14%, Vāciju - nepilni 4%, Baltkrieviju - 3%.

Western Union naudas pārvedumu galvenā priekšrocība ir to saņemšanas un nosūtīšanas ērtums un ātrums. Lai nosūtītu vai saņemtu Western Union naudas pārvedumu, nedz naudas sūtītājam, nedz arī tās saņēmējam nav nepieciešams maksājumu konts. Naudas pārveduma summas izmaksa Latvijas Pasta nodaļās notiek latos pēc Western Union noteiktā kursa. Jau faktiski 10-15 minūšu laikā pēc pārveduma nosūtīšanas, pateicoties vienotai sistēmai, ko izmanto Western Union pakalpojumu sniedzēji visā pasaulē, kā arī plašajam klientu apkalpošanas tīklam, nosūtītā nauda kļūst pieejama izmaksai saņēmējam.

Latvijas Pasts turpinās pilnveidot Western Union pakalpojumu pieejamību un ērtumu, paplašinot Western Union naudas pārvedumu saņemšanas un nosūtīšanas iespējas pasta nodaļās, ja būs vērojams klientu pieprasījums pēc šī pakalpojuma.

Latvijas Pasta nodaļu sarakstu, kurās pieejami Western Union pakalpojumi, iespējams aplūkot šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4500 darbinieku.

Papildu informācija:
Gundega Vārpa,
VAS Latvijas Pasts
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: + 371 67608505
E-pasts:gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts