29.10.2012

Sākas konkursa balsojums par labāko pastmarkas dizainu
 

Šodien, 2012.gada 29.oktobrī, sācies balsojums par Latvijas Pasta organizētajā pastmarku dizaina konkursā iesniegtajiem darbiem. Kopumā konkursā iesniegtas 166 idejas, no kurām žūrija balsošanai izvirzījusi 30 potenciālo jauno pastmarku dizainus. Šodien notiks arī pastmarku dizaina konkursa ietvaros piedāvātās pastmarku kolekcionēšanas spēles izloze - rezultātitiks paziņoti šīs dienas laikā Latvijas Pasta Twitter kontā.

Pastmarku dizaina konkursa dalībnieki iesūtītajos darbos attēlojuši savu ideālo pastmarku par visdažādākajiem tematiem: dabas skati, putni, ziedi, Latvijas vēsturiskās celtnes, grafiski zīmējumi, nacionālie simboli, uzņēmumu logo, bērnu zīmējumi. Visus iesniegtos pastmarku dizainus izvērtēja žūrija, kuras kodolu veido Latvijas grafiskā dizaina un reklāmas autoritātes, kā arī filatēlijas jomas speciālisti, - žūrijas sastāvu skatīt šeit. Izskatot iesniegtos darbus, žūrija vērtēja pastmarkas dizaina oriģinalitāti un idejas izveidē ieguldīto darbu.

Balsojums par www.jaunapastmarka.lv publicētajiem pastmarku dizainiem turpināsies līdz 5.novembra pusnaktij. Izmantojot sociālo tīklu Twitter, Draugiem un Facebook kontus, lietotāji varēs nobalsot par savu iecienītāko pastmarkas piedāvājumu. Diennakts laikā par vienu pastmarku no konkrētā konta iespējams nobalsot tikai vienu reizi. Pastmarku dizaina konkursa uzvarētājs tiks paziņots 6.novembrī.

Pastmarka, kas iegūs lielāko balsu skaitu, tirdzniecībā tiks laista 2013.gada 25.janvārī 300 000 eksemplāru. Pastmarkas nominālvērtība būs 0,35 Ls, kas atbilst vienkāršas vēstules nosūtīšanai Latvijas Republikas teritorijā. Bez iespējas redzēt pastmarku ar savu dizainu ceļojam uz tuvām un tālām pasaules valstīm populārākās idejas autors saņems arī balvu - iespēju izgatavot savu unikālu personalizēto pastmarku komplektu.

Savukārt pastmarku kolekcionēšanas spēles dalībnieki, kas ar virtuālajām pastmarkām mainījās no 10. līdz 26.oktobrim, piedalās Nexus7 planšetdatoru izlozē. Tie dalībnieki, kas savā kolekcijā ieguvuši 10 dažādas pastmarkas, izlozē gūs iespēju laimēt vienu no diviem Nexus7 planšetdatoriem, bet vismaz piecas dažādas pastmarkas sakrājušie spēlētāji piedalās viena Nexus7 planšetdatora izlozē. Izlozes rezultāti tiks paziņoti šīs dienas laikā Latvijas Pasta Twitter kontā.

2011.gadā pastmarku dizaina konkursā par savu pastmarku dizaina favorītiem tika nodotas 4503 balsis. Ar 752 balsīm konkursā uzvarēja Evitas Eidintas veidotā pastmarka Vieta, kur rodas stāsti, uz kuras attēlotas Vērmanes dārza lauvas un tuvumā esošā restorāna BibliotēnaNr.1 koku ieskautā ēka. Šī pastmarka tika nodrukāta un laista tirdzniecībā 2012.gada janvāra beigās.

Balso par savu pastmarkas dizaina favorītu interneta vietnē www.jaunapastmarka.lv.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv