22.11.2012

Latvijas Pasts ievieš e-aicinājumu sistēmu iekšzemes sūtījumu saņemšanai

Latvijas Pasts ieviesis e-aicinājumu sistēmu iekšzemes paku, sīkpaku un reģistrētu vēstuļu korespondences sūtījumu saņemšanai. E-aicinājums ir bezmaksas pakalpojums, un tā būtība ir informēt saņēmēju par pienākušo pasta sūtījumu nevis ar tradicionālo aicinājumu papīra formātā, bet izmantojot mūsdienīgas sakaru līdzekļu iespējas - mobilā tālruņa īsziņu un/vai e-pasta paziņojumu.

Pārsūtot pakas, sīkpakas un ierakstītus vai apdrošinātus vēstuļu korespondences sūtījumus Latvijas teritorijā, sūtītājam ir iespēja pieteikt e-aicinājumu, uz sūtījuma norādot adresāta mobilā tālruņa numuru un/vai e-pastu.

Norādot uz sūtījuma saņēmēja adresi, tas tiks nogādāts uz adresāta dzīvesvietu apkalpojošo pasta nodaļu. Sūtījumu iespējams adresēt arī uz jebkuru citu saņēmējam ērtāk pieejamo Latvijas Pasta nodaļu, izmantojot speciālu adresēšanas veidu uz pieprasījuma. Sūtījumam nonākot pasta nodaļā, adresātam tiek nosūtīts elektronisks aicinājums īsziņas un/vai e-pasta formātā ar informāciju par sūtījuma saņemšanas vietas adresi un tālruņa numuru uzziņām.

"E-aicinājuma ieviešana nodrošinās klientiem ērtāku pasta pakalpojumu pieejamību, jo adresātam, gaidot sūtījumu, nebūs jāpārbauda pastkastīte - nepieciešamo informāciju par sūtījuma saņemšanu klients saņems elektroniski. Ieviešot e-aicinājumu, Latvijas Pasts spēs arī efektīvāk izmantot resursus, kas līdz šim tika izlietoti papīra aicinājumu drukāšanai un piegādei," uzsver Latvijas Pasta Komercvadības departamenta direktors Raimonds Ozoliņš.

Nodrošinot pasta pakalpojumu pieejamību atbilstoši mūsdienu sadzīves nosacījumiem, Latvijas Pasts mērķtiecīgi ievieš jaunus un inovatīvus risinājumus klientu apkalpošanai arvien ērtākos un izdevīgākos veidos. Piemēram, tiek plānots paplašināt Latvijas Pasta un Statoil Fuel&Retail Latvia kopīgo projektu - sūtījumu saņemšanas iespēju Statoil degvielas uzpildes stacijās. Tāpat Latvijas Pasts ir izstrādājis jaunu un ērtu pakalpojumu Adrešu web serviss, kas interneta vidē ļauj pārbaudīt izsūtāmās korespondences saņēmēja adreses pareizību un ko iespējams integrēt ikvienas ieinteresētās juridiskās personas interneta mājas lapā.

Plašāka informācija par pakalpojumu pieejama šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv