11.12.2012

Tuvojoties Ziemassvētkiem, Latvijas Pasts aicina Latvijas mazos iedzīvotājus neaizmirst nosūtīt vēstuli Ziemassvētku vecītim. Lai vēstule veiksmīgi sasniegtu adresātu, uz tās jānorādīta precīza Ziemassvētku vecīša adrese, pievienojot atbilstošas nominālvērtības pastmarkas.

Lai vēstules veiksmīgi sasniegtu Ziemassvētku vecīti, būtiski ir norādīt precīzu adresi. Latvijas Pasta darbinieki ik gadu apstrādā vēstules, kurām nav norādīts adresāts vai netiek precīzi norādīta adrese. Latvijas Pasts atgādina, ka neprecīza un nepareiza adrese var būt iemesls ne tikai ilgai vēstules ceļošanai, bet arī sūtījuma nenonākšanai līdz adresātam.

Vienkāršu vēstuli Ziemassvētku vecītim Latvijā iespējams nosūtīt, izmantojot pastmarku ar nominālvērtību Ls 0,35, savukārt Santa Klausam Somijā - ar nominālvērtību Ls 0,50.

Latvijas Pasts atgādina, ka pēdējais pirmssvētku sūtījumu piegādes datums ir 2012.gada 21.decembris. Lai Ziemassvētku apsveikumi adresātu sasniegtu laikā, Latvijas Pasts aicina ikvienu iedzīvotāju sūtījumus izsūtīt savlaicīgi.

Ziemassvētku vecīša adrese:
Ziemassvētku vecīša birojs,
Smiltnieki,
Ziemupe, Vērgales pagasts,
Pāvilostas novads,
Latvija
LV-3463

Santa Klausa adrese:
Santa Claus
Arctic Circle
96930
Rovaniemi
Finland

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts:zane.plone@pasts.lv