06.12.2012

Līdz 1.decembrim Latvijas Pastā 2013.gadam noformēti vairāk nekā 150 000 dažādu preses izdevumu abonementu. Pieaudzis to abonementu skaits, kas noformēti, izmantojot elektroniskās abonēšanas iespējas.

Katru gadu pieaug to abonementu skaits, kas noformēti ar mūsdienīgo komunikāciju līdzekļu starpniecību: lietojot interneta vietni www.abone.pasts.lv un uzņēmuma informatīvos tālruņus 67008001 vai 27008001. Laika posmā līdz 1.decembrim, izmantojot abonēšanas iespējas internetā un pa tālruni, noformēti 33% no visiem abonementiem. Pērn attiecīgajā periodā tie bija 29,5%. Pasta nodaļās un pie pastniekiem noformēti 60% abonementu, un tas ir par 5% mazāk nekā pērn šajā periodā.

Arī šogad abonēšanas kampaņas ietvaros līdz 1.decembrim klienti izvēlas preses izdevumus abonēt ilgākam periodam, tādējādi ietaupot gan abonēšanas maksu, gan abonēšanai patērēto laiku. 74% abonementu noformēti 10 līdz 12 mēnešiem, savukārt periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 16,5% abonementu.

Lielākā abonēšanas aktivitāte arī šogad vērojama lauku reģionos, kur noformēti 67% no visiem abonementiem. Rīgā noformēti 14,8% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 7,7%.

"Abonēšanas kampaņas rezultāti jau vairāku gadu garumā pierāda, ka abonentu paradumi ir nemainīgi - klienti gaida abonēšanas kampaņas sākumu, tāpēc pirmajās nedēļās abonēšana noris īpaši aktīvi, izmantojot visus Latvijas Pasta piedāvātos abonēšanas veidus. Abonentu aktivitāte katru gadu pieaug arī decembrī - abonēšanas kampaņas noslēguma mēnesī. Tāpat abonentu aktivitāti veicina Latvijas Pasta un Zvaigzne ABC kopīgi īstenotais projekts - visi abonenti, kuri abonēs preses izdevumus 2013.gadam Latvijas Pastā, saņems atlaižu kuponu pirkumiem Zvaigzne ABC grāmatnīcās visā Latvijā," uzsver Latvijas Pasta Komercvadības departamenta direktors Raimonds Ozoliņš.

Abonēšanas kampaņa 2013.gadam turpināsies līdz šā gada 26.decembrim. Latvijas Pasta interneta vietnē www.abone.pasts.lv, pasta nodaļās un pie pastnieka preses izdevumu abonēšana 2013.gadam būs iespējama līdz 26.decembrim, zvanot pa informatīvo tālruni 67008001 vai 27008001, - līdz 20.decembrim. Ārvalstīs izdotos preses izdevumus 2013.gadam Latvijas Pasta mājas lapā, pasta nodaļās ar tiešsaites pieslēgumu un pie pastnieka var abonēt līdz šā gada 15.decembrim, bet, abonējot pārējās pasta nodaļās vai zvanot pa informatīvo tālruni, - līdz 12.decembrim. Latvijas Pastā nākamajam gadam iespējams abonēt kopumā 753 preses izdevumus - gan nacionālos un reģionālos izdevumus, gan arī ārvalstu presi. Latvijas Pasta mājas lapā iespējams noformēt abonēšanu arī uz ārzemēm.



Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4300 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv