07.01.2013

Latvijas Pastā 2013.gada preses abonēšanas kampaņas laikā noformēti vairāk nekā 458 000 dažādu preses izdevumu abonementu, no kuriem 70% veido žurnālu anonementi. Latvijas Pasta abonēšanas kampaņa 2013.gadam ilga trīs mēnešus - no 1.oktobra līdz 26.decembrim.

Kampaņas laikā, izmantojot interneta vietni un uzņēmuma informatīvos tālruņus, noformēti 25% no visiem abonementiem. Pērn attiecīgajā periodā ar mūsdienīgo komunikācijas līdzekļu starpniecību tika noformēts 21% abonementu, savukārt pasta nodaļās un pie pastniekiem noformēti 47% abonementu, un tas ir par 6% mazāk nekā pērn šajā periodā.

Lielākā abonēšanas aktivitāte arī šogad vērojama lauku reģionos, kur noformēti 78% no visiem abonementiem. Rīgā noformēti 14% abonementu, savukārt pārējās Latvijas lielākajās pilsētās - 8%.

Abonēšanas kampaņas ietvaros klienti izvēlas preses izdevumus abonēt ilgākam periodam - 57% abonementu noformēti 10 līdz 12 mēnešiem, 13% - no pusgada līdz deviņiem mēnešiem, savukārt no viena līdz trim mēnešiem - 29% abonementu.

Salīdzinājumā ar pērno gadu, kad preses izdevumu abonementu skaits sasniedza aptuveni 464 000, noformēto pieteikumu skaits ir nedaudz krities, tomēr rādītāji ir stabili un liecina, ka abonentu paradumi ir nemainīgi - iedzīvotāji, kuri pieraduši preses izdevumus saņemt savās pastkastītēs, arī nākamajam gadam ir izvēlējušies abonēt laikrakstus un žurnālus.

Latvijas Pasts atgādina, ka iedzīvotāji joprojām var turpināt noformēt preses izdevumu abonementus 2013.gadam, izvēloties ērtāko abonementa noformēšanas veidu - pasta nodaļās, pie pastnieka, mājas lapā www.abone.pasts.lv vai zvanot pa informatīvajiem tālruņiem 67008001 un 27008001. Abonējot preses izdevumus uzņēmuma mājas lapā www.abone.pasts.lv un pasta nodaļās, ir pieejams pakalpojums Abonē šodien, saņem pēc piecām darba dienām!. Preses izdevumus pēc abonementa noformēšanas klienti varēs saņemt savās pastkastītēs jau pēc piecām darba dienām.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv