07.02.2013

Latvijas Pasta peļņa 2012.gadā pārsniedz 3,7 miljonus latu, apgrozījums pieaug par 1,3 miljoniem latu

Latvijas Pastā 2012.gadā īstenotas būtiskas pārmaiņas, kas ir pamats uzņēmuma veiksmīgajiem darbības rezultātiem. Operatīvie dati liecina, ka Latvijas Pasts pēc vairāku gadu zaudējumiem 2012.gadu noslēdza ar peļņu gandrīz 3,7 miljonu latu apmērā. Uzņēmuma neto apgrozījums pērn pieaudzis par 1,3 miljoniem, sasniedzot 41,1 miljonu latu.

Kopš 2012.gada sākuma, stājoties spēkā Latvijas Pasta jaunieceltās valdes pilnvarām, ir izpildīta virkne uzņēmuma akcionāra - Satiksmes ministrijas - doto uzdevumu. Rentabilitātes paaugstināšanai ir veiktas izmaiņas uzņēmuma nekustamo īpašumu apsaimniekošanā un atsavināšanā, veiktas strukturālās reformas, samazinātas uzņēmuma administratīvās izmaksas, novērsta funkciju dublēšanās un īstenota struktūrvienību apvienošana, veikti uzlabojumi pakalpojumu kvalitātes un klientu servisa nodrošināšanā. Atbilstoši klientu vēlmēm un tirgus tendecēm Latvijas Pastā ir ieviesti jauni pakalpojumi un modernizēti esošie.

Lai uzlabotu klientu servisu, Latvijas Pasts ieviesis mūsdienīgus apmaksas risinājumus vēl 133 pasta nodaļās. Tādējādi šobrīd jau 177 pasta nodaļās visā Latvijas teritorijā par saņemtajām precēm vai pakalpojumiem iedzīvotāji var norēķināties, izmantojot maksājumu karti.

Jaunākais Latvijas Pasta pakalpojums ir alternatīvais sūtījumu izsniegšanas tīkls, kuru uzņēmums realizē kopā ar Statoil Fuel&Retail Latvia, ļaujot klientam izvēlēties saņemt atsevišķu katalogpreču kompāniju un interneta veikalu sūtījumus kādā no Statoil degvielas uzpildes stacijām visā Latvijā.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Māris Kleinbergs apliecina, ka uzņēmuma restrukturizācijas jomā paveiktais atspoguļojas Latvijas Pasta finansiāli ekonomiskajos rādītājos.

 

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv