09.12.2013

No rītdienas, 2013.gada 10.decembra, līdz gada beigām Latvijas Pasta 302 pasta nodaļās būs iespēja iegādāties desmit latu jeb 14,23 eiro vērtus eiro monētu sākumkomplektus. Tie paredzēti, lai iedzīvotāji jau pirms eiro ieviešanas varētu iepazīties ar Latvijas eiro monētu dizainu, kā arī gadījumiem, ja 2014.gada sākumā radīsies nepieciešamība norēķināties ar eiro monētām. Katrs klients vienā pirkuma reizē varēs iegādāties ne vairāk kā piecus komplektus.

Sākot ar 10.decembri, eiro sākumkomplektus varēs iegādāties tikai tajās pasta nodaļās, kurās no 2014.gada 2.janvāra būs iespējams samainīt latus pret eiro. Šīs 302 nodaļas atrodas reģionos, kur nav pieejami banku pakalpojumi un bankomāti, un tās jau tagad ir atpazīstamas pēc speciālām informatīvām uzlīmēm. Eiro monētu komplekti būs pieejami arī Latvijas Bankā, komercbankās un to filiālēs visā Latvijā.

Eiro monētu sākumpkomplekts sastāv no divām divu eiro monētām, četrām viena eiro monētām, septiņām 50 eiro centu monētām, astoņām 20 eiro centu monētām, septiņām 10 eiro centu monētām, piecām piecu centu monētām, sešām divu centu monētām un sešām viena eiro centa monētām. Eiro sākumkomplekta svars ir 230 gramu, un monētu komplekti būs iepakoti plastmasas maisiņos.

Konkrēto pasta nodaļu saraksts, tāpat kā svarīgākā informācija par citiem Latvijas Pasta pakalpojumiem eiro ieviešanas periodā, ir pieejams Latvijas Pasta īpaši izveidotajā interneta vietnē www.eiropasts.lv.

Latvijas Pastam kā uzņēmumam ar lielāko un sazarotāko pakalpojumu sniegšanas tīklu valstī - kopumā 618 pasta pakalpojumu sniegšanas vietām visā Latvijā - noteikta būtiska loma eiro ieviešanas procesā Latvijas lauku reģionos. Ar Ministru kabineta Noteikumiem par pasta pakalpojumu sniegšanas vietām latu apmaiņai 302 Latvijas Pasta nodaļās vietās, kur nav pieejami ne banku pakalpojumi, ne bankomāti, no 2014.gada 2.janvāra līdz 31.martam notiks latu bezmaksas maiņa pret eiro.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts
; facebook.com/latvijas.pasts