09.05.2013

Latvijas Pasts sadarbībā ar mazumtirdzniecības tīklu Narvesen ievieš sūtījumu izsniegšanas pilotprojektu, kas sniedz iespēju iedzīvotājiem izvēlēties saņemt pārrobežu un iekšzemes pasta sūtījumus ne tikai pasta nodaļā, Statoil degvielas uzpildes stacijā (DUS), bet arī kādā no Narvesen tirdzniecības vietām. Sākotnējā periodā pakalpojums darbosies 10 Narvesen tirdzniecības vietās visā Latvijas teritorijā.

Pakalpojums Ekstra Pasts piedāvā iedzīvotājiem izvēlēties pasta sūtījuma saņemšanas vietu - kādu no 10 Narvesen tirdzniecības vietām vai no 59 Statoil DUS, jebkuru Latvijas Pasta nodaļu vai piegādi mājās. Izvēloties saņemt sūtījumu kādā no Statoil DUS vai Narvesen tirdzniecības vietām, par sūtījuma saņemšanas iespējām adresāts tiks informēts ar mobilā tālruņa īsziņu (SMS). Pakalpojuma maksa ir 1,5 lati (ieskaitot PVN), kas tiek iekasēta sūtījuma izsniegšanas vietā.

Pasūtot preces interneta vietnēs, sūtījuma saņemšanas adreses sākumā ir jānorāda izsniegšanas vietas numurs, kas ir unikāla ciparu kombinācija sūtījuma saņēmēja adreses sākumā un apliecina klienta vēlmi saņemt pakalpojumu. Izsniegšanas vietas numurs sastāv no XXXX_YYYYYYYY, kur X ir sūtījuma izsniegšanas vietas indeksa daļa un Y ir saņēmēja mobilā tālruņa numurs, aiz kura jānorāda pilna adrese.

Uz Statoil DUS un Narvesen tirdzniecības vietām var adresēt sūtījumu ar svaru līdz septiņiem kilogramiem.Ja adresāts sūtījumu neizņems 10 dienu laikā, tas tiks nogādātsuz saņēmēja adresi apkalpojošo pasta nodaļu, un adresātam tiks nosūtīta atkārtota mobilā tālruņa īsziņa ar lūgumu ierasties pēc sava sūtījuma pasta nodaļā.

Pakalpojums Ekstra Pasts piedāvā iedzīvotājiem izvēlēties pasta sūtījuma saņemšanas vietu - kādu no 59 Statoil DUS, jebkuru Latvijas Pasta nodaļu vai piegādi mājās.

Narvesen tirdzniecības vietu un Statoil DUS sarakstu, kā arī sīkāku informāciju par pakalpojumu Ekstra Pasts, skatīt šeit.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv