10.06.2013

Latvijas Pasts aicina uz kārtējo postkroseru kustības dalībnieku tikšanos 12.jūnijā


Arī šoreiz Latvijas Pasts ikvienam tikšanās dalībniekam nodrošinās iespēju nosūtīt pastkartes nezināmajiem vēstuļu draugiem bez maksas. Latvijas Pasts Postcrossing projekta ietvaros ir saņēmis vairāk nekā 300 unikālu pastkaršu. Kopējais attālums, ko mēroja Latvijas Pasta nosūtītās pastkartes, ir gandrīz 1,1 miljons kilometru.

Latvijā šobrīd ir vairāk nekā 2 200 Postcrossing projekta dalībnieku, kuri kopumā nosūtījuši gandrīz 95 000 pastkaršu. Tādējādi Latvija ierindojas 30. vietā pasaulē pēc projekta ietvaros nosūtīto pastkaršu skaita. Savukārt pirmajā vietā pasaulē ierindojas Vācija ar vairāk nekā 2 miljoniem nosūtītu pastkaršu.

Starptautiskajā Postcrossing projektā piedalās jau gandrīz 412 000 cilvēku no 214 pasaules valstīm, kas ir par 78 000 vairāk nekā pirms pusgada. Postkrosinga kustības dalībnieki visā pasaulē kopā ir saņēmuši gandrīz 18 miljonus pastkaršu. Kopējais pastkaršu ceļošanas attālums ir vairāk nekā 91 miljards kilometru - mērojot šo attālumu, iespējams aptuveni 2,3 miljonus reižu apceļot apkārt zemeslodei un vairāk nekā 118 000 reižu aizceļot turp un atpakaļ uz Mēnesi.

Postkrosings ir interesants modernā un tradicionālā apvienojums, jo, izmantojot internetu, ikviens projekta dalībnieks var saņemt un nosūtīt taustāmas pastkartes no un uz dažādām pasaules vietām. Nosūtot pastkarti, sūtītājs var būt pārliecināts, ka pretī saņems vismaz vienu pastkarti no postkrosera, kurš, iespējams, dzīvo pavisam citā pasaules malā.

Reģistrējoties interneta mājas lapā www.postcrossing.com un saņemot kāda nepazīstama adresāta adresi, jaunais lietotājs nosūta pirmo pastkarti. Kad pastkarte nosūtīta, var sākt gaidīt savu pirmo pastkarti. Pēc pastkartes saņemšanas tā jāreģistrē mājas lapā www.postcrossing.com un jālūkojas pēc nākamā pastkaršu drauga.



Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.


Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv