01.07.2013

Latvijas Pasts radis jaunu un oriģinālu risinājumu, lai ikviens XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku dalībnieks, skatītājs vai atbalstītājs spētu dalīties svētku iespaidos, veidojot Dziesmu un deju svētku bilžu sienu. Ikviens sociālā tīkla Twitter lietotājs, kas vienlaikus darbojas arī fotogrāfiju dalīšanās tīklā Instagram, ir aicināts izveidot savu unikālu Dziesmu un deju svētku pastkarti un bez maksas to nosūtīt adresātiem Latvijā. Nosūtīt svētku pastkarti ar Latvijas Pasta starpniecību varēs no šodienas, 1.jūlija.

Autorizējoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv ar savu Twitter kontu, lietotājam ir iespējams izvēlēties kādu no Dziesmu un deju svētku tematikai veltītajiem attēliem Instagram tīklā un, aizpildot norādītos adreses laukus, nosūtīt to savam draugam vai tuviniekam kā atgādinājumu par tradicionālo kultūras pasākumu. Dziesmu un deju svētku bilžu sienu veidos visi attēli, kas tiks augšupielādēti interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv, tādējādi atspoguļojot spilgtākos svētku notikumus un aizkulises.

Dziesmu un deju svētku tematikai atbilstošs attēls tiks izdrukāts kā īpaša pastkarte un piegādāts adresātiem Latvijas Republikas teritorijā. Jo labāka būs fotogrāfijas kvalitāte, jo kvalitatīvāka būs pastkarte, ko saņems attiecīgais adresāts.

Latvijas Pasts jau otro gadu pēc kārtas kampaņā sociālajos tīklos integrējis arī Instagram sniegtās iespējas. Instagram ir fotogrāfiju dalīšanās tīkls, kas īpaši izplatīts starp Twitter lietotājiem, un tas ir pieejams vairākumam viedtālruņu ar operētājsistēmu iOS vai Android. Pērn Latvijas Pasta rīkoja Vasaras saulgriežu pastkaršu sūtīšanas akciju Twitter lietotājiem, aicinot veidot un bez maksas sūtīt unikālas pastkartes, izmantojot savus attēlus no fotogrāfiju dalīšanās tīkla Instagram. Kopumā akcijas ietvaros tika nosūtītas 1000 pastkartes.

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
facebook.com/latvijas.pasts; twitter.com/latvijas_pasts