09.07.2013

Latvijas Pasta rīkotajā XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētku pastkaršu sūtīšanas akcijā tika nosūtītas 704 unikālas pastkartes, kurās attēloti spilgtākie Dziesmu un deju svētku momenti un svētku aizkulises. Akcija ilga no 1.jūlija līdz 8.jūlijam, un šajā laikā dalīties svētku iespaidos, nosūtot pastkarti adresātiem Latvijā bez maksas, varēja Twitter lietotāji, kas vienlaikus darbojas arī fotogrāfiju dalīšanās tīklā Instagram.

XXV Vispārējo latviešu Dziesmu un XV Deju svētkiem veltītie attēli, kas tika augšupielādēti interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv, veido īpašu Dziesmu un deju svētku bilžu sienu, tādējādi atspoguļojot spilgtākos svētku notikumus un aizkulises. No savām fotogrāfijām Instagram tīklā Twitter lietotāji uz pastkartēm vislabprātāk izvēlējušies attēlot pašportretus, ainas no Dziesmu un deju svētku koncertiem, svinīgā gājiena un mēģinājumiem.

Ar Twitter lietotāja kontu autorizējoties interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv, bija iespējams izvēlēties kādu no Instagram attēliem un, aizpildot norādītos adreses laukus, varēja izveidot savu neatkārtojamu apsveikumu Dziesmu un deju svētkos un bez maksas to nosūtīt adresātiem Latvijā ar Latvijas Pasta starpniecību.

Katras pastkartes kvalitāte būs atkarīga no pievienotās fotogrāfijas kvalitātes. Diemžēl, tāpat kā citās Latvijas Pasta organizētajās pastkaršu sūtīšanas akcijās, daļa adresātu svētku pastkartes nesaņems nepilnīgi un/vai nepareizi norādīto adrešu dēļ. Tāpat netiks nosūtītas pastkartes, kuru attēliem nav nekā kopīga ar Dziesmu un deju svētkiem.

Latvijas Pasts jau otro gadu pēc kārtas kampaņā sociālajos tīklos integrējis arī Instagram sniegtās iespējas. Instagram ir fotogrāfiju dalīšanās tīkls, kas īpaši izplatīts starp Twitter lietotājiem, un tas ir pieejams vairākumam viedtālruņu ar operētājsistēmu iOS vai Android. Pērn Latvijas Pasta rīkoja Vasaras saulgriežu pastkaršu sūtīšanas akciju Twitter lietotājiem, aicinot veidot un bez maksas sūtīt unikālas pastkartes, izmantojot savus attēlus no fotogrāfiju dalīšanās tīkla Instagram.



Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Zane Plone,
VAS Latvijas Pasts
sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
facebook.com/latvijas.pasts; twitter.com/latvijas_pasts