30.09.2013

Latvijas Pasta piedāvāto preču un pakalpojumu cenas, Latvijā ieviešot eiro, nemainīsies - to apliecina cenu paralēlā atspoguļošana latos un eiro, kas visās Latvijas Pasta nodaļās un interneta vietnē www.pasts.lv pilnībā tiks nodrošināta no 2013.gada 1.oktobra. Tāpat kā līdzšinējos četrus gadus, sākoties abonēšanas kampaņai, nemainīgi paliek arī Latvijas Pasta drukāto izdevumu piegādes tarifi. Uz Latvijas Pasta emitētajām pastmarkām jau kopš gada sākuma to nomināls tiek norādīts gan latos, gan eiro.

Kā viens no pirmajiem uzņēmumiem pievienojies iniciatīvai Godīgs eiro ieviesējs, Latvijas Pasts ir apliecinājis atbildīgu uzņēmējdarbības praksi cenu pārrēķināšanā no latiem uz eiro. Latvijas Pastā pieejamo preču un pakalpojumu cenas no latiem ir pārrēķinātas eiro pēc oficiāli noteiktā kursa, cenu noapaļošanā ievērojot matemātiskos principus.

"Līdzdarbošanās iniciatīvā Godīgs eiro ieviesējs no Latvijas Pasta puses ir loģisks un ļoti dabisks solis, jo mūsu skatījumā valsts iestāšanās eirozonā nekādā gadījumā nevar un nedrīkst kļūt par mehānismu automātiskai cenu celšanai. Savā veidā eiro ieviešana Latvijā no katra uzņēmēja puses būs attieksmes vērtējums pret savu klientu: vai mēs cienām savu klientu un vai uzskatām viņu par svarīgu. No mūsu puses atbildē ir dubults "jā"," uzsver Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

Līdz oktobrim atsevišķās pasta nodaļās, bet no 1.oktobra visās Latvijas Pasta pasta pakalpojumu sniegšanas vietās cenu zīmes būs redzamas gan latos, gan eiro. Savukārt attiecībā uz pilnīgi visu pakalpojumu cenām ikviens klients jebkurā pasta nodaļā ir aicināts iepazīties ar Latvijas Pasta jauno tarifu grāmatu un abonēšanas katalogu 2014.gadam, kuros cenas norādītas latos un eiro. Gan tarifu grāmata, gan abonēšanas katalogs no 1.oktobra ir pieejami arī Latvijas Pasta interneta mājas lapā www.pasts.lv.

Daļēju cenu paralēlo atspoguļošanu Latvijas Pasts uzsāka jau 2013.gada sākumā, izdodot pastmarkas ar dubulto - lata un eiro nominālu, pieradinot iedzīvotājus pie izmaiņām, iekļaujoties eirozonā. To pastmarku apgrozības un lietošanas termiņš, kurās nominālvērtība attēlota gan latos, gan eiro, nav ierobežots. Savukārt pastmarkas, kuru nominālvērtība izteikta tikai latos, būs derīgas vēl visu 2014.gadu.



Par VASLatvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.


Papildu informācija
:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv

twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts