11.12.2013

Saistībā ar pievienošanos eirozonai decembrī plānotas izmaiņas Latvijas Pasta Pasta norēķinu sistēmas darbībā

Latvijas Pasts, gatavojoties maksājumu darījumu apstrādei eiro valūtā, decembrī noteicis Pasta norēķinu sistēmas darbības izmaiņas. Pēdējā darbdiena, kad Pasta norēķinu sistēmā 2013.gadā iespējams veikt darījumus, ir 28.decembris. Savukārt jau no 2014.gada pirmās darbdienas - 2.janvāra - sistēma darbosies ierastajā kārtībā, nodrošinot klientiem ērtus un ātrus norēķinus starp kontiem Pasta norēķinu sistēmā, pārskaitījumus uz kredītiestādēm, kā arī skaidras naudas iemaksas un izmaksas visās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās.

27.decembris būs pēdējais datums šogad, kad klienti pie pastnieka savā dzīvesvietā vai pašvaldību telpās Pasta norēķinu sistēmā varēs veikt skaidras naudas iemaksas un rēķinu apmaksu. Pasta nodaļās visus Pasta norēķinu sistēmas pakalpojumus - skaidras naudas iemaksu un izmaksu, pārskaitījumus uz kredītiestādēm un rēķinu apmaksu - būs iespējams saņemt līdz 28.decembrim, savukārt pasta nodaļās, kuras atrodas tirdzniecības centros, - līdz 29.decembrim.

30.decembrī strādās tikai tās pasta nodaļas, kas atrodas tirdzniecības centros. Minētajā datumā Pasta norēķinu sistēmā nebūs iespējams veikt skaidras naudas pārskaitījumus uz kredītiestādēm, bet 31.decembrī norēķinu sistēmas pakalpojumi nebūs pieejami. 2014.gada 2.janvārī visās pasta pakalpojumu sniegšanas vietās Pasta norēķinu sistēmas pakalpojumi klientiem būs pieejami pilnā apmērā.

Latvijas Pasts atgādina, ka Pasta norēķinu sistēmas konts ir drošākais veids pārejai uz eiro, jo šādā gadījumā 2014.gada sākumā uz pasta nodaļu un atpakaļ no tās nebūs jāpārvietojas ar skaidrās naudas uzkrājumiem. Visa nauda, kas atradīsies Pasta norēķinu sistēmas kontos, automātiski tiks konvertēta uz eiro. Konta atvēršana jebkurā Latvijas Pasta nodaļā ir bez maksas, un no tā var veikt bezskaidras naudas pārskaitījumus uz citas fiziskas vai juridiskas personas kontu gan Pasta norēķinu sistēmā, gan bankā - kā Latvijā, tā ārzemēs. No konta ērti apmaksāt arī īres un komunālos rēķinus, saņemt pensiju vai pabalstus.

Lai gada nogalē pārskaitījumi un maksājumi savlaicīgi sasniegtu adresātus, aicinām visus darījumus Pasta norēķinu sistēmā veikt līdz 28.decembrim.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts:
agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts