12.12.2013

Latvijas Pasta nodaļās rēķinus iespējams apmaksāt arī speciālos termināļos

Latvijas Pasts, uzsākot sadarbību ar maksājumu pakalpojumu sniegšanas uzņēmumu Qiwi Baltic, vairākās lielāko pilsētu pasta nodaļās uzstādījis speciālus termināļus rēķinu un citu pakalpojumu apmaksai. Qiwi maksājumu termināļi īpaši ērti ir klientiem, kam jāveic tikai viens vai daži maksājumi, jo ar termināļu palīdzību to var izdarīt pavisam īsā laika periodā.

Qiwi maksājumu termināļi uzstādīti desmit pasta nodaļās - divās Rīgas pasta nodaļās un astoņās Latvijas lielāko pilsētu pasta nodaļās. Izvēlētajās nodaļās regulāri vērojama liela klientu plūsma, un viens no klientu biežāk izmantotajiem pakalpojumiem ir rēķinu apmaksa, tāpēc Latvijas Pasts sadarbībā ar Qiwi Baltic ir radis alternatīvu rēķinu apmaksas iespēju, nodrošinot klientiem ērtāku un ātrāku pakalpojuma izmantošanu.

Latvijas Pasta Pakalpojumu attīstības daļas vadītāja Jana Reķe: "Viens no Latvijas Pasta attīstības mērķiem ir maksimāli ērta un efektīva klientu apkalpošana. Šis mērķis ietver arī klientu pašapkalpošanās nodrošināšanu atsevišķiem pakalpojumiem, tāpēc esam uzsākuši sadarbību ar Qiwi Baltic desmit pasta nodaļās uzstādot maksājumu termināļus. Sadarbība paredz iespēju klientiem pašiem maksājumu termināļos veikt rēķinu apmaksu un saņemt citus interneta vides pakalpojumus. Ja jauno maksājumu pakalpojumu klienti novērtēs atzinīgi, plānojam pašapkalpošanās maksājumu termināļus papildus uzstādīt arī citās Latvijas Pasta nodaļās."

Īpaši ērts jaunais pakalpojums ir klientiem, kuri pasta nodaļā ierodas, lai apmaksātu vienu vai dažus rēķinus - izmantojot apmaksas termināli, nodaļā pavadītais laiks var būt krietni īsāks, īpaši gada nogalē, kad pasta nodaļas apmeklē sevišķi daudz klientu, gan abonējot preses izdevumus nākamajam gadam, gan sūtot svētku apsveikumus un noformējot vai saņemot paku sūtījumus.

Qiwi Baltic dibinātājs Arsēnijs Jegiazarovs sadarbību ar Latvijas Pastu redz kā ilgtermiņa projektu: "Ar tik plašu pakalpojumu sniegšanas vietu tīklu, kāds ir Latvijas Pastam, paredzam, ka mūsu maksājumu termināļi varētu darboties jebkurā Latvijas vietā, sasniedzot visus un katru. Latvijas Pastam ir plašs un stabils klientu loks, kuram varētu būt saistošs mūsu pakalpojums - Qiwi maksājumu termināļi."

Latvijas Pasta klienti Qiwi maksājumu termināļos var norēķināties par vairāk nekā 20 kompāniju pakalpojumiem - iespējams apmaksāt mobilo sakaru rēķinus, komunālo pakalpojumu rēķinus, banku kredītu, līzingu un apdrošināšanas rēķinus. Tāpat iespējams apmaksāt pirkumus internetā un veikt naudas pārskaitījumus starp kredītiestādēm u.c.

Rēķinu apmaksa un citu pakalpojumu izmantošana Qiwi maksājumu termināļos ir vienkārša - klientam no pieejamā saraksta jāizvēlas pakalpojums, kura apmaksu tas vēlas veikt, jāievada apmaksājamā summa un jāievieto terminālī attiecīgs skaidras naudas daudzums. Pēc veiksmīgas darījuma apmaksas klientam tiek izsniegts čeks par veiktajiem pakalpojumiem. Qiwi maksājumu termināļos patlaban var norēķināties gan latos, gan eiro, bet līdz ar Latvijas pievienošanos eirozonai no 2014.gada maksājumi būs iespējami tikai eiro.

Izvērtējot klientu interesi un Qiwi maksājumu termināļu izmantošanas biežumu, Latvijas Pasts izskatīs iespēju maksājumu termināļus uzstādīt arī citās pasta nodaļās - vietās, kur vērojama liela klientu plūsma.

Saraksts ar Latvijas Pasta nodaļām, kurās izvietoti Qiwi maksājumu termināļi, pieejams šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts