Latvijas Pasts preses abonēšanas kampaņu noslēdz ar 445 000 noformētu preses izdevumu abonementu

16.01.2014

Latvijas Pasts preses abonēšanas kampaņu noslēdz ar 445 000 noformētu preses izdevumu abonementu

Latvijas Pastā preses abonēšanas kampaņas laikā 2014.gadam noformēti aptuveni 445 tūkstoši preses izdevumu abonementu. Augstākā abonēšanas aktivitāte ir lauku reģionos, un lielākā daļa jeb 61% abonementu noformēts ilgstošākam laika periodam: 10 līdz 12 mēnešiem. Savukārt jauno Latvijas Pasta pakalpojumu Abonē šodien, saņem pēc divām darba dienām iedzīvotāji sākuši izmantot ļoti aktīvi - līdz 13.janvārim, izmantojot šo piedāvājumu, noformēts gandrīz 1600 preses izdevumu abonementu.

Abonēšanas kampaņas laikā, kas ilga no 2013.gada 1.oktobra līdz 31.decembrim, kopskaitā noformēti aptuveni 445 000 preses izdevumu abonementu. Latvijas Pasta 618 pasta pakalpojumu sniegšanas vietās visā Latvijā un pie pastniekiem iedzīvotāji noformējuši pusi - 48% - no visiem 2014.gadam noformētajiem abonementiem, savukārt, izmantojot abonēšanas iespējas internetā un pa tālruni, noformēti 23% visu abonementu.

No visiem abonētajiem izdevumiem 61% ir žurnālu abonementi, turklāt, abonējot iecienītos žurnālus, iedzīvotāji tiem izvēlas garāku abonēšanas periodu nekā laikrakstiem. Piemēram, 45% no visiem noformētajiem žurnālu abonementiem izvēlēti periodā no 10 līdz 12 mēnešiem, savukārt laikrakstiem šim pašam periodam noformēti 17% abonementu.

Vērtējot kopējos abonēšanas periodus, tendences saglabājas nemainīgas: lielākā daļa jeb 61% abonementu noformēti 10 līdz 12 mēnešiem. Periodam no pusgada līdz deviņiem mēnešiem noformēti 11% abonementu, vienam līdz trijiem mēnešiem - 26%, bet vismazāk - 2% - abonementu ir laikposmam no četriem līdz pieciem mēnešiem.

Augstāka abonēšanas aktivitāte joprojām vērojama lauku reģionos, kur noformēti 78% visu abonementu, bet Rīgā un Latvijas lielākajās pilsētās kopā noformēti 22% abonementu.

2014.gadā Latvijas Pasts saviem klientiem piedāvā jaunu un ērtu pakalpojumu - Abonē šodien, saņem pēc divām darba dienām. Klienti jau šobrīd aktīvi izmanto jauno pakalpojumu, un šā gada pirmajās divās nedēļās, izmantojot minēto piedāvājumu, noformēts gandrīz 1550 preses izdevumu abonementu. Izvēloties šo pakalpojumu Latvijas Pasta interneta vietnē www.abone.pasts.lv vai pasta nodaļās, abonēt iespējams preses izdevumus, kas tiek izdoti biežāk nekā reizi mēnesī un kam nav noteikta tikai pilna mēneša abonēšana. Ar izdevumiem, uz kuriem attiecas pakalpojums Abonē šodien, saņem pēc divām darba dienām, var iepazīties preses abonēšanas drukātajā katalogā 2014.gadam vai arī tā elektroniskajā versijā, kas pieejama www.abone.pasts.lv.

Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs uzsver: "Esam gandarīti par jaunā pakalpojuma labajiem rezultātiem, kas pierāda - straujajā ikdienas ritmā klientam ir nepieciešams tūlītējs un ērts risinājums, lai iecienītais preses izdevums jau pāris dienu laikā nonāktu līdz pastkastītei. Arī 2014.gadā turpinām aktīvu darbu pie savu pakalpojumu pilnveidošanas un modernizācijas, lai klientiem tie būtu lietojami maksimāli ātri un izdevīgi."

Lai gan attiecībā pret pērno gadu noformēto preses abonementu skaits ir krities par aptuveni 2%, nav pamata domāt par iedzīvotāju paradumu maiņu - klienti, kuri gadu no gada abonē iecienītos izdevumus, turpina to darīt arī šogad. Turklāt Latvijas Pasts joprojām turpina saņemt datus no preses izdevējiem, un kopējais 2014.gadam noformēto preses izdevumu skaits var vēl pieaugt.

Latvijas Pasts atgādina, ka iedzīvotāji joprojām var turpināt noformēt preses izdevumu abonementus 2014.gadam, izvēloties ērtāko abonementa noformēšanas veidu - pasta nodaļās, pie pastnieka, uzņēmuma interneta vietnē www.abone.pasts.lv vai zvanot pa informatīvajiem tālruņiem 67008001 un 27008001.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506 
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts