Nepilna pusotra mēneša laikā Latvijas Pasta nodaļās saziedo 15 000 eiro Ziedot.lv smagi slimu programmai Mazajām sirsniņām

28.01.2014

Nepilna pusotra mēneša laikā Latvijas Pasta nodaļās saziedo 15 000 eiro Ziedot.lv smagi slimu programmai Mazajām sirsniņām

Nepilna pusotra mēneša laikā no 2013.gada decembra sākuma līdz 2014.gada 14.janvārim, kad Latvijā beidzās divu nedēļu ilgais divu valūtu - latu un eiro - dubultās aprites periods, Latvijas Pasta nodaļās saziedoti gandrīz 15 000 eiro Ziedot.lv smagi slimu bērniņu labdarības programmai Mazajām sirsniņām, kas tiks novirzīti astoņu bērniņu ārstēšanai. Ziedojumu vākšana pasta nodaļās turpināsies vismaz līdz šā gada maija beigām, un tās ietvaros saziedotie līdzekļi tiks izmantoti slimo bērniņu ārstēšanai un rehabilitācijai visos valsts reģionos.

No pagājušā gada decembra sākuma līdz vidum visās Latvijas Pasta nodaļās pakāpeniski tika izvietots vairāk nekā 600 ziedojumu kastīšu, ar kuru starpniecību ikviens Latvijas Pasta klients var atbalstīt Ziedot.lv labdarības programmu smagi slimu bērnu ārstēšanai Mazajām sirsniņām. Uzņēmuma klienti nepilna pusotra mēneša laikā, ņemot vērā Ziemassvētku un Jaunā gada brīvdienas, ir bijuši aktīvi ziedotāji, jo šajā periodā kastītēs ievietoti aptuveni 15 000 eiro.

Saziedotie līdzekļi tiks novirzīti astoņu bērniņu ārstniecībai un rehabilitācijai. Četri bērniņi no Rīgas saņems delfīnterapiju, intensīvās rehabilitācijas kursus un speciālu apmācību pēc PECS metodes. Savukārt četri bērniņi no Smiltenes, Jelgavas, Krāslavas un Rojas saņems delfīntearpiju, rehabilitāciju Latvijā un starptautisku rehabilitāciju labākajās klīnikās.

Labdarības programmas Mazajām sirsniņām ietvaros Latvijā palīdzību gaida kopumā 143 bērni, kuru veselības un dzīves kvalitātes uzlabošanai nepieciešami regulāri ārstniecības un rehabilitācijas pasākumi par kopējo summu 391 612 lati. Tāpēc Latvijas Pasta nodaļās ziedojumu vākšana šai programmai turpināsies vēl vismaz līdz šā gada maijam.

"Latvijas Pasta vārdā saku lielu paldies visiem mūsu klientiem, kuri savas sakrātās monētas izvēlējušies izmantot tieši šādā veidā - ziedojot tās labdarībai. Un liels paldies arī klientiem, kuri to vēl tikai darīs," pateicību uzņēmuma klientiem pauž Latvijas Pasta valdes priekšsēdētājs Arnis Salnājs.

"Latvijas Pasts kā sirds pastnieks ir atnesis brīnišķīgus jaunumus astoņu smagi slimu bērniņu ģimenēm. Pateicoties Latvijas Pasta klientu un darbinieku ziedojumiem, jau astoņi bērniņi no visas Latvijas saņems tik ļoti nepieciešamo ārstniecību un rehabilitāciju, lai dzīvotu pilnvērtīgāku dzīvi," siltus vārdus saka Ziedot.lv vadītāja Rūta Dimanta.

Par ziedojumiem Mazajām sirsniņām tiek apmaksātas rehabilitācijas programmas, kas pieejamas Latvijā, piemēram, Vaivaros, Līgatnē vai Baltezerā, kā arī specializētajos veselības centros ārpus Latvijas. Latvijas Pasts un Ziedot.lv kopīgi aicina nepalikt vienaldzīgiem un palīdzēt savu novadu slimajiem bērniņiem:

·Rīgā palīdzība nepieciešama 76 bērniem par kopējo summu 327 823 eiro;

·Vidzemē palīdzība nepieciešama 14 bērniem par kopējo summu 31 818 eiro;

·Zemgalē palīdzība nepieciešama 22 bērniem par kopējo summu 104 941 eiro;

·Latgalē palīdzība nepieciešama 21 bērnam par kopējo summu 48 210 eiro;

·Kurzemē palīdzība nepieciešama 15 bērniem par kopējo summu 29 745 eiro.

Saziedotie līdzekļi ar labdarības organizācijas Ziedot.lv palīdzību tiks izmantoti, lai bērni saņemtu tik ļoti nepieciešamo ārstniecību un rehabilitāciju saskaņā ar ārstu norādījumiem.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

Par Ziedot.lv

Labdarības organizācija Ziedot.lv darbojas jau desmit gadu un sniedz iespēju privātpersonām un uzņēmumiem izmantot internetu, lai īstenotu savu vēlmi palīdzēt līdzcilvēkiem. Ziedot.lv piedāvā ērti un droši ziedot rūpīgi izraudzītiem un pārbaudītiem labdarības projektiem, sekot līdzi projektu virzībai un būt pārliecinātiem, ka ziedojums sasniegs mērķi. Ziedot.lv no ziedojumiem neietur nekādu komisijas vai starpniecības maksu un 100% no ziedojumiem nonāk mērķim. 10 darbības gadu laikā Ziedot.lv ziedojumos saņēmis vairāk nekā 13 miljonus latu, sniedzot palīdzību 298 632 Latvijas cilvēkiem un 10 269 dzīvniekiem.

Lai uzzinātu vairāk par Ziedot.lv, apmeklējiet mājaslapu www.ziedot.lv.

 

Papildu informācija:
Gundega Vārpa
Ārējo komunikāciju vadības daļas vadītāja
Tālr.: +371 67608505
E-pasts: gundega.varpa@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts

Ilze Ošāne
Komunikāciju vadītāja
Tālr.: +371 67289339
E-pasts: ilze@ziedot.lv
twitter.com/ziedot_lv; facebook.com/Ziedot.lv