Latvijas Pasta klienti tagad uz vietas pasta nodaļā var pilnvarot citu personu sūtījumu saņemšanai

06.02.2014

Latvijas Pasta klienti tagad uz vietas pasta nodaļā var pilnvarot citu personu sūtījumu saņemšanai

Latvijas Pasts sācis piedāvāt klientiem iespēju jebkurā no 545 uzņēmuma pasta nodaļām noformēt pilnvaru ierakstītu un apdrošinātu sūtījumu saņemšanai, tādējādi paātrinot sūtījumu nonākšanu pie adresātiem, kam pašiem nav fiziski iespējams konkrētajā laikā saņemt sūtījumu. Tāpēc gadījumos, kad klients jau iepriekš zina, ka nevarēs personiski saņemt sūtījumu, viņam ir iespēja noformēt pilnvaru pasta nodaļā, norādot pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu un personas kodu. Līdz šim Latvijas Pastā sūtījumus varēja saņemt cita persona tikai gadījumos, ja tai bija notāra vai bāriņtiesas apstiprināta pilnvara.

Latvijas Pasta darbinieki bieži sastopas ar situācijām, kad adresāta vietā viņam paredzēto sūtījumu vēlas izņemt cita persona, taču tai nav nepieciešamās pilnvaras, savukārt pilnvaras noformēšana pie notāra vai bāriņtiesā klientam liekas pārāk sarežģīta. Lai nodrošinātu klientam iespēju maksimāli ātri saņemt sūtījumu ar citas personas starpniecību, Latvijas Pasts uzsācis attiecīgo pilnvaru noformēšanas pakalpojuma sniegšanu arī pasta nodaļās.

Pilnvaras noformēšanai adresātam jādodas uz pasta nodaļu, uzrādot darbiniekiem personu apliecinošu dokumentu - pasi vai personas apliecību - un norādot pilnvarotās personas vārdu, uzvārdu, personas kodu un laika posmu, kurā pilnvara būs spēkā esoša. Klientam ir arī iespēja pilnvarot personu neierobežotu laika posmu visu viņam adresēto sūtījumu saņemšanai, un, lai noformētu attiecīgo dokumentu, pilnvarotās personas klātbūtne nav nepieciešama. Adresātam ir iespēja noformēt un arī atsaukt pilnvaru, dodoties uz jebkuru pasta nodaļu. Sev tuvākās pasta nodaļas atrašanās vietu var aplūkot šeit.

Pirms pasta sūtījuma saņemšanas pilnvarotajai personai jāuzrāda pilnvara un personu apliecinošs dokuments - pase vai personas apliecība. Pilnvarotā persona varēs saņemt sūtījumus gan dzīvesvietā, gan jebkurā pasta nodaļā.

Lai sūtījumu varētu saņemt cita persona, adresātam ir iespēja noformēt pilnvaru arī pie notāra vai bāriņtiesā. Attiecīgajā pilnvarā klientam jānorāda savi un pilnvarotās personas dati - vārds, uzvārds un personas kods - un jāpilnvaro konkrētā persona saņemt pilnvaras devējam adresētos pasta sūtījumus Latvijas Pastā.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts