Latvijas Pasta Eksprespasts atzīts par 2013.gada labāko kurjerpasta pakalpojumu sniedzēju gandrīz 200 valstu konkurencē

15.04.2014

Latvijas Pasta Eksprespasts atzīts par 2013.gada labāko kurjerpasta pakalpojumu sniedzēju gandrīz 200 valstu konkurencē

Pētījumā, ko Pasaules pasta savienības eksprespasta servisa (EMS) kooperatīva uzdevumā veikusi starptautiskā audita un konsultāciju kompānija PriceWaterhouseCoopers, Latvijas Pasta Eksprespasts atzīts par labāko kurjerpasta pakalpojumu sniedzēju gandrīz 200 valstu konkurencē. Eksprespasts saņēmis arī zelta līmeņa kvalitātes balvu par sūtījumu piegādes kvalitāti. No Eiropas valstīm tikai Ungārijas pasta uzņēmumam izdevies ierindoties labāko kurjerpastu pieciniekā.

Saskaņā ar PriceWaterhouseCoopers pētījumu, kas 2013.gadā veikts par pakalpojumu standartu ievērošanu un sūtījumu piegādes kvalitāti 199 EMS kooperatīva uzņēmumos, Latvijas Eksprespasts visaugstāk novērtēts sūtījumu piegādes ātruma, klientu servisa un klientu apkalpošanas kvalitātes jomā. Sūtījumu piegādi noteiktajā laikā Eksprespasts nodrošina 97% no visu sūtījumu kopapjoma. Savukārt komunikācijā ar klientiem Eksprespasts sasniedzis 100%, savlaicīgi sniedzot atbildes uz visiem klientu jautājumiem par Latvijā saņemtajiem EMS sūtījumiem.

PriceWaterhouseCoopers pētījumā otrajā vietā ierindots Ungārijas pasta uzņēmuma kurjerpasts, trešajā - Dienvidkorejas kurjerpasts. Savukārt Lietuvas pasta operatora kurjerpasts pētījumā ierindots 34.vietā, bet Igaunijas - 39.vietā.

EMS kooperatīvs tika dibināts Pasaules pasta savienības ietvaros 1998.gadā. Tā galvenais uzdevums ir veicināt sadarbību starp dalībvalstīm, lai klientiem visā pasaulē nodrošinātu augstas kvalitātes konkurētspējīgus eksprespasta pakalpojumus. Kurjerpasta pakalpojumu sniedzējiem raksturīga ātra sūtījumu apstrāde un piegāde, sūtījumu izsekošanas nodrošināšana visos to apstrādes posmos, kā arī sūtījumu piegāde tieši rokās - klienta norādītajā vietā.

Latvijas Pasta Eksprespasts nodrošina ērtus un ātrus kurjerpasta pakalpojumus gan vietējā, gan globālajā tirgū, konkurējot ar pasaules kurjerpasta lielākajām un atpazīstamākajām kompānijām. Atsevišķos segmentos Eksprespasts piedāvā starp līdzīgiem pakalpojumu sniedzējiem efektīvāko servisu. Eksprespasts spēj nodrošināt agrākus piegādes termiņus Latvijas reģionu pilsētās un veic naudas iekasēšanu sūtītāja vārdā, piegādājot sūtījumus adresātam, turklāt lielākajā daļā Latvijas ar kurjeriem iespējams norēķināties, izmantojot banku maksājumu kartes.

2012.gadā Latvijas Pasta Eksprespasts analogā PriceWaterhouseCoopers pētījumā tika atzīts par otro labāko kurjerpastu pasaulē, kā arī saņēma EMS kooperatīva zelta līmeņa kvalitātes balvu par sūtījumu piegādes kvalitāti.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku.

 

Papildu informācija:
Zane Plone,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608504
E-pasts: zane.plone@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts