Simts Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijā iespējams iegādāties valsts krājobligācijas

03.07.2014

Simts Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijā iespējams iegādāties valsts krājobligācijas

No kopējās 621 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas simts Latvijas Pasta nodaļās visā Latvijas teritorijā sākot ar šodienu, 3.jūliju, iedzīvotājiem ir iespēja iegādāties valsts krājobligācijas. To būtība ir nodrošināt iespēju ikvienam Latvijas iedzīvotājam iegādāties valsts vērtspapīrus, tādējādi savu naudu uz laiku aizdodot valstij.

Latvijas Pasts ar savu plašo pasta pakalpojumu sniegšanas vietu tīklu nodrošinās pieejamāku un ērtāku krājobligāciju iegādi ikvienam iedzīvotājam - īpaši ērta šī iespēja ir lauku reģionu iedzīvotājiem, kuriem nav pieejams internets vai nav sava konta komercbankā. Tādējādi krājobligāciju iegādes process tiek dažādots, lai tas ir vienkāršs un drošs kā jebkurš bankas maksājums vai pirkums finanšu institūcijās.

Krājobligāciju iegādes process Latvijas Pasta nodaļās ir ļoti vienkāršs - ieguldītājam ir jāiesniedz pieteikums, kurā jānorāda izvēlēto krājobligāciju veids un summa, un jāveic iegādes apmaksa, uzrādot personu apliecinošu dokumentu.

Ieguldītājam ir iespēja izvēlēties starp krājobligācijām ar četriem dažādiem dzēšanas termiņiem - 6 mēnešu, 12 mēnešu, 5 gadu un 10 gadu. Vienas obligācijas nomināls ir 1 eiro, un minimālais iegādes apjoms ir 50 eiro. Maksimālais iegādes summas limits ir 100 000 eiro vienā iegādes pieteikumā, taču dienas laikā iesniedzamo pieteikumu skaits nav ierobežots.

Kopumā no 621 pasta pakalpojumu sniegšanas vietas Latvijas Pasts valsts krājobligāciju iegādi nodrošina simts pasta nodaļās visā Latvijā – Zemgalē 27 pasta nodaļās, Vidzemē 26 pasta nodaļās, Kurzemē – 23, Latgalē – 14, galvaspilsētā Rīgā valsts krājobligācijas iespējams iegādāties trijās pasta nodaļās, bet Rīgas reģionā vēl septiņās nodaļās. Precīzs pasta nodaļu saraksts, kurās iespējams iegādāties krājobligācijas, pieejams šeit.

Plašāka informācija par iegādes iespējām un noteikumiem pieejama interneta vietnē https://www.krajobligacijas.lv/ un visās Latvijas Pasta nodaļās.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4000 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

 

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: +371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts