Positivus apmeklētāji festivāla laikā visvairāk sveicienus nosūta Elijai Goldingai, Kingam Čārlzam un The Kooks

23.07.2014

Positivus apmeklētāji festivāla laikā visvairāk sveicienus nosūta Elijai Goldingai, Kingam Čārlzam un The Kooks

Positivus apmeklētāji festivāla laikā varēja izmantot iespēju nosūtīt sveicienu saviem iecienītajiem mūziķiem, kas priecēja apmeklētājus trīs dienu garumā. Visvairāk sveicienu kartīšu festivāla apmeklētāji nosūtīja britu popmūzikas dziedātājai Elijai Goldingai (Ellie Goulding). No Positivus festivāla teritorijas apmeklētāji ar īpašo festivāla zīmogu izsūtīja arī gandrīz 1000 pastkaršu uz dažādām pasaules valstīm.

Iepriecinot Positivus māksliniekus, festivāla apmeklētāji Latvijas Pasta īpaši šim mūzikas notikumam veidotās sveicienu kartītes labprāt sūtīja arī mūziķim Kingam Čārlzam (King Charles), grupām The Kooks un Carnival Youth, kā arī citiem festivāla māksliniekiem.

Tāpat ikvienam festivāla dalībniekam bija iespēja nosūtīt Positivus pastkartes ar īpašo festivāla zīmogu ārpus festivāla teritorijas esošiem draugiem, radiem vai kaimiņiem uz jebkuru pasaules valsti. Tika izsūtīts gandrīz tūkstotis pastkaršu, no kurām lielākā daļa aizceļoja pie adresātiem ārpus Latvijas - uz Ķīnu, Kanādu, Jaunzēlandi, Austrāliju, kā arī Eiropu.

Latvijas Pasta Eksprespasts jau trešo gadu Positivus apmeklētājiem nodrošināja iespēju nogādāt uz festivāla teritoriju sev nepieciešamās personiskās lietas un pēc festivāla tās nosūtīt atpakaļ uz mājām. Apmeklētāji galvenokārt sūtīja praktiskas lietas - telti, guļammaisu, apģērbu un citas festivāla laikā noderīgas mantas. Positivus apmeklētāji izmantoja iespēju ar Eksprespastu nosūtīt arī dažādus sūtījumus - festivālā iegādātos suvenīrus kā dāvanas draugiem un paziņām; lielākā daļa sūtījumu aizceļoja pie adresātiem Latvijā un Igaunijā.

Vēl divas dienas, līdz 25.jūlijam, ikviens Positivus apmeklētājs, kurš fotogrāfijās fiksējis savus festivāla iespaidus ar viedtālruņa vai planšetdatora palīdzību un ievietojis tos attēlu dalīšanās vietnē Instagram, autorizējoties Latvijas Pasta izveidotajā interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv ar savu Twitter kontu, var izveidot unikālu pastkarti un bez maksas to nosūtīt jebkuram adresātam visā Latvijas teritorijā. Visi attēli, kas tiks augšupielādēti interneta vietnē www.nosutipastkarti.lv, veidos Positivus bilžu sienu, atsaucot atmiņā ievērojamākos vasaras spilgtākā muzikālā notikuma iespaidus. Šobrīd bilžu sienu veido jau gandrīz 400 unikālu Positivus fotogrāfiju.

2013.gadā Positivus apmeklētāji visvairāk sveicienu kartīšu nosūtīja grupai Sigur Ros, The Sound Poets un Imagine Dragons. Pērn no festivāla teritorijas tika izsūtīts vairāk nekā 900 pastkaršu, no kurām 67% aizceļoja pie adresātiem ārpus Latvijas teritorijas. Savukārt 2012.gadā Positivus laikā visvairāk pastkaršu saņēma grupa Instrumenti, mūziķi Demiens Raiss (Damien Rice) un Kings Čārlzs (King Charles); no festivāla teritorijas apmeklētāji izsūtīja ap 800 pastkaršu, no kurām 35% tika nosūtīti ārpus Latvijas teritorijas.

Spilgtākās bildes no Latvijas Pasta Eksprespasta stenda festivālā Positivus skatīt šeit.

 

Par VAS Latvijas Pasts

Latvijas Pasts nodrošina plašāko pasta pakalpojumu pieejamību visā Latvijas teritorijā, uzturot vairāk nekā 600 pasta pakalpojumu sniegšanas vietu. Uzņēmuma pamatfunkcija ir universālā pasta pakalpojuma sniegšana, papildus nodrošinot arī komercpārvadājumu, eksprespasta, maksājumu, preses, mazumtirdzniecības un filatēlijas pakalpojumus. Latvijas Pasts ir valstij pilnībā piederošs uzņēmums, kurā strādā vairāk nekā 4200 darbinieku. Uzņēmuma iekšzemes sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumus veic viena no Latvijas vadošajām tirgus, sociālo un mediju pētījumu aģentūrām TNS Latvia, savukārt pārrobežu sūtījumu piegādes kvalitātes mērījumi tiek nodrošināti Starptautiskās pasta korporācijas (International Post Corporation) ietvaros ar izpētes kompāniju TNS, Ipsos un Quotas starpniecību.

Papildu informācija:
Agija Tērauda,
Sabiedrisko attiecību speciāliste
Tālr.: + 371 67608506
E-pasts: agija.terauda@pasts.lv 
twitter.com/latvijas_pasts; facebook.com/latvijas.pasts